tisdag 2 oktober 2007

sjukdag

jaha, då var det dags för höstens förkylning...näsan började rinna i söndags eftermiddag när vi var och prommenixade på djurgården efter att jag vinkat av min kompis P som varit på besök under helgen. Jag är ju i och för sig inte förvånad att jag nu är sjuk, det var väl för mycket barnvagnsstrapatser i slutet av förra veckan, fredagen var ju helt tokig! Fixade till sittdelen på barnvagnen som mer känns som en mindre stridsvagn än smidig barnvagn....men men, packade ner lilleman och begav mig ut på stan för att jaga djungeltyg på åhlens...när det var gjort tog jag bussen till djurgården..47an skulle gå till waldemarsudde, bra tänkte jag men vid skansen sa busschafören att det var sista stoppet!! ???!!!??!! ...så jag baxade ut min stridsvagn och migsjälv pch prommenerade bort hela vägen till Tiehlska galleriet, längst ut på djurgårdsudden för att palla mina äpplen....(=plocka fallfrukt) när jag väl var där ute insåg jag att jag GLÖMT min nödmat som jag alltid annars har med mig när jag skall ut på obestämdtid!!! KATASTROF!! Blodsockret var i knäna...eller ännu lägre, såg ingen annan utväg än att telefonera B och be om en matleverans...det dansade ju svarta prickar framför ögonen! han skulle fixa något och jag begav mig mot gärdet...trodde att det var han som kom cyklandes när jag tagit mig över djurgårdskanalen men icke, det var någon annan....gick och gick och gick....HUUUUUUNGER! inga kaffeér längstmed vägen hade öppet trots att de hade skyltar ute...mest irriterande var ju roddklubbens kafféskylt som förkunnade att det var 100m och att det var öppet men det var det ju inte! när jag kämpat mig uppför backen bakom roddklubben DÅ då såg jag ett bekant ansikte, det var B med matleverans...och det var ju inte vilken frallebulle som helst, nybakad valnötsfralla från valhallabageriet....Mmmmmmmmmm vilken god macka!! Och jag fick dessutom en bonus kardemummabulle som var varm!!! =)
....men orken satt i knäna och jag var helt matt, så det var verkligen skönt att komma hem och lägga sig ner en liten liten stund och pusta ut.

nu är jag i alla fall sjuk och snorar och febersvettas och fryser om vartannat...Alfred sover som tur är nu, tror att han oxå blivit lite förkyld, var rätt snorig på simningen i lördags....kan kanske ha att göra med långprommenaden (2,5h) i raskt tempo i torsdags...han var ju som en liten isbit när jag tog upp honom ur selen, trots att det var svettigt värre mellan honom och mig var fötter, ben och händer ganska så kalla, och då var han ändå innnaför min vidjacka....ja, man känner sig allt som en dålig mamma i sådana lägen. undrar ju hur alla andra som bär i sjal och sele gör på vintern? ...därav tog jag fram vagnen och bäddade med filtar till honom, hellre vagn än att han frysere ihjäl min lille prins prutt.