onsdag 7 maj 2008

nära

jaha, nu är man nära D-day eller vad man nu kallar det för. var på mvc igår och bm sa att om nr kom i tid (på dagen v 40+0) så skulle 2an oxå göra det med största sannolikhet....hmmm, jag menar om de mäter typ en millimeter fel på ultraljudet så kan det ju göra några dagar hit eller dit så jag är inte helt övertygad än!
Ikväll var det ingen symaskinstjänst utan 3e gången som jag och sambon var ute, barnfria!! valde mellan bio och restaurang, det blev det senare och maten var jättegod och mysigt hak på söder "el mondo". Lilleman hade skött sig och knoppat in vid 20-tiden!

I måndags fick jag förresten lite påfyllning från söderköpinge, dock ej röd och vitrandigt samt blå och vitrandigt, det var slut (trots att jag förhandsbokat för lääääänge sedan!!! jaja, jag fick i alla fall den underbart tjocka hilcoveloren i brunt och rött! Hade tänkt jag skulle sy en liten bebisfilt, ugglor på ena sidan och velour på andra och min tanke (när jag trodde jag hade mer tid till mitt förfogande och före allt strul med ordern) var att för en gång skull faktiskt använda mitt 4D-program och stygnsätta lite ugglor som jag kunde brodera på veloursidan...men frågan är om jag har tiden att sätta mig in i det nu....jag tror jag har gett upp att sy en overall i storlek 50...och en hel del annat som jag hade på to-do-listan....lite beroende på att jag väntar på låneböcker, den där meedom-boken sy och sticka till barnen, deras raglanmönster är jag speciellt intresserad av...men bibblan där jag bor är allt annat än serviceinriktad, de suckar alltid när man ber om fjärrlån, och vill man låna gamla årgångar av tex allt om handarbete så går det knappt, absolut inte att låna hela 2007 nej då måste man reservera varje nummer och betala 5 eller 10kr/nummer!! Har en kompis i Lund som lite då och då lånar hela årgångar burda utan problem från stadsbiblioteket där!!

nåja, nu skall jag nog sussinanna före midnatt, ovanligt!!

haklappar
Haklappar till bebis i storlek S M L ...men de passar både små och stora bebisar, bara en fråga om vilken form och täckningsgrad man är ute efter!! =)

Kom på att jag behövde lite nya haklappar, de gamla är från 70-talet, lite väl rivig frotte´ tycker jag, så nu har jag gjort ett gäng av mönstrad velourhandduk.
Jag kommer ju långt ifrån behöva alla, så den som är intresserad får gärna höra av sig!! =) (prisidé 3st för 100)
Material: Velourhandduk och kantband
Mönster: tog mammas gamla haklappar som jag tycker hade bra form och ritade av vilket blev M L lapparna, S har jag ritat själv, tänker att lilleman kanske skall ha när han äter. Han är nämligen inte så förtjust i vanliga vaxdukshaklappar!
Maskinval: Overlocken och universal bandkantaren!! Oj vilken skojig manick det är, och fort går det att bandkanta...gissa varför det blev så många!?! Tog lite tid innan jag fick till det med alla svängarna....trixet är att välja stygnlängd 4.0. Ökade även undertrådens spännig till 40 och pressarfotstrycket ställde jag på 4 för att underlätta vid svängandet.
Resultat: mycket nöjd med allt, färger, mönstret, modellerna och bandkantaren!! nu skall de bara tvättas så att kantbanden blir mjuka och sköna mot en nyfödds lena hud! (hoppas det är ledigt i tvättstugan oxå...)