onsdag 8 oktober 2008

utklädningskläder

Nu är nästan alla utklädningskläder färdiga! Påbörjad när sykompisen P var på besök! Oj va kul vi hade när ätligen guben var på jobbet och Alfred på dagis!!
Dagisbudgeten var snålt tilltagen, 500kr och önskelistan lång!! P var förbi SoS en dag på jobbet och kastade sig in och handlade till syhelgen, det blev mycket småt och gott...poplin, bomullstwill, fodertyg, tyll, muddväv, guldtyg...mm
Det som syddes var:
Guldkrona
Silverkrona
TyllkjolarDrakmantlar


Material: både från Ohlsson stuvar och Stoff och Stil samt eget förråd
Mönster: ottobretidningar....2005 tror jag,
Broderi: husqvarna broderkor nr 72 (tack till min brodyrängel!!)
Storlekar:tyllkjolar, röda och vita i olika storlekar (86-92-110).
Två drakmantlar i storlek 92 och 110...egentligen 116 men jag hade ingen etikett ör 116 och jag tnker att den nog kan användas från 110!! Kronorna skal passa 52-56 i huvudomfång om jag inte mins fel!
Mantlarna var lite knepiga, inte svåra att sy eller så men dels så fick jag sparka igång mitt 4D-professionaldataprogram, har knappt använt detta då jag inte haft tid att uppgradera från 3D (dagens i-landsproblem kanske!). Vi satt en sen käll och pysslade med färgval på trådarna till broderiet och så här blev det! Ganska bra faktiskt! Att sy ihop dem var oxå lite knepigt, dagis ville inte ha knytband i halsen pga stryprisk, vet inte hur många barn som stryps av mantlar varje år men vem vet!....det blev en egenhändigt tillfixad kardborreknäppning i form av ett silverspänne....
Resultat: jag får nog säga att jag blev nöjd! för 500kr blev det en hel del, har dessutom material till en tyllkol till, två kockmössor(har inte börjat med dem än) någon gul och silverkrona till som jag tänkte göra ite mindre för små huvuden, men det får bli vid nästa syträff eller i mån av tid för nu har jagen del annat jag vll sy!