måndag 17 december 2007

potentiella pyjamasbyxor

Söndagskvällspyssel del 2: Eftersom någon växer och växer så börjar de gamla t-shirt-pyjamasbyxorna (do-re-do-brallor) sitta lite tight. Hittade detta roliga flanelltyg i en tygaffär på söder, inget billigt tyg direkt eller om det var dyr affär (tror jag sett att folk hittat det betydligt billigare ute i landet, men var kommer jag inte ihåg).
Skall leta upp något lämpligt mönster till o-stretchigt tyg så att jag kan sy en överdel i samma roliga tyg med rullskridskoåkande giraffer!

Mönster: eget

mera brunt i fleece

(ok, nu blir jag tokig på blogger, varför vill inte bilderna hamna bredvid varandra...grrrr...och varför hamnar de inte där JAG vill ha dem? Denna bild skall i alla fall egentligen vara efter byxorna eftersom jag redan visat tröjan för er tidigare....men nu kompletterat setet med byxor....) Söndagskvällspyssel: ett par fleecemuddisar till en liten yngling som gillar att kravla omkring på kallt golv. Det blev dock brun mudd i midjan eftersom jag inte hade tillräckligt av det fina E-slöjdstyget kvar!

tomtenissens kläder


Kompletterade tomtenissesetet med en liten mössa (ottobre 2006) och så här ser det ut!

från pepparkakeland

Tomtenissetröjan blev så bra att jag var tvungen att komplettera pepparkaksbyxorna med tröja och en mössa som pricken över i:t!
Så här ser pepparkakegubbe-setet ut till lilleman....saknar dock tre färgglada tryckknappar i raglanskärningen till vänster, men det kommer en grön, en röd och en gul knapp..som nonstopp dekor!

Mönster: byxor eget, tröja modifierat omlottbody-mönster från ottobre, mössa ottobre 2006

lite söndagskvällspyssel...

igår var en ganska trist söndag, mest markarbete i form av städa, tvätta diska laga mat å byta blöjor....men vid 21-tiden var det dags att starta symaskinen!! Sydde ett par fleecebyxor och ett par eventuella pyjamasbyxor åt lilleman...bilder kommer!

Saknar dock ett trevligt tröjmönster för ej stretchiga tyger, har funderat på någon skjortmodell i sy till barnen (elsebeth gynter) men tyvär måste jag lämna boken åter idag...och inte har jag hunnit rita av några mönster! Skall nog leta efter den i antikvariat hemma under julen....