söndag 15 augusti 2010

sommarlov, farväl....

Solstolen blev klar, några dagar före det var dags för den gruvliga avfärden mot betongen...
fick låna farmors 40 år gamla symaskin av märke jag aldrig hört talas om, för att sy kanterna, det gick fin fint....men kidsen skulle så klart se en gammal symaskin så de låg på bordet, hängde på mamma och var allmänt odrägliga, men det var kul trots allt!

På tvättlinan hänger ett gäng t-tröjor och långarmade tunna tröjor som jag inte hunnit blogga om före avfärden för 6 veckor sedan.

...favoritraglanmönster, modifierat, turkosa ärmar och semestertyget på magen....mer lyckat än farmertyg på ärmarna....men det beror på att jag redan hade klippt ut den gröna fram och baksidan när storbus sa att han ville ha djur på tröjan, alltså fick det bli på ärmarna.

...blåa ugglor, som jag nog inte sytt något i förrän nyss, strlk 98...samma mönster och storlek på den randiga ett ottobremönster från 2004 tror jag.

Farmertyget i ny rosa/turkos/svart kombo fast en strlk större än den jag sydde i våras, lillbus ville oxå ha en rosa så det var bara för mamma att sätta fart! Men det gjorde inget för efter tvätt hade storbus tröja blivit lite mindre och till sommarlovet hade det blivit förliten och storbus förstor :=O


"Hejdå, (löv)skogen, hejdå blåbären, hejdå underbara cykelturer till badvikar och upptäcksfärder, ...hejdå bryggan, hejdå fiskar, hejdå båtar, hejdå, sandhögen, hejdå farmor å farfar, hejdå stugan, hejdå räven, hejdå..." sa busungar och mamma när vi åkte norrut med tårar i ögonen.
...och det kanske är en fingervisning för VAR åtminstonde jag och barnen vill bo, och det tänker jag jobba på, för mig är inte betong, hetsig trafik, buller och lägenhet livskvlitet!!