söndag 6 april 2008

tick tack...

jäsp suck och hjäääälp!
Efter en vanlig "insomnianatt" bla för att lilleman vaknat så fort jag gått på toa, försökt flytta över honom till spjälsängen så gav jag upp vid 05 när tidningen kom...fast det blev bloggande i s f att läsa tidning, det är så mycket som snurrar runt i skallen just nu...tex tragiken i att missa Jofotexs 20% rabatt på allt utom uggletyget (som jag har förhandsbokat) man kan ju tycka att om man köper för visst belopp osv så kunde han ju ge även folk som inte fick tag i hyrbil till någorlunda vettigt pris mfl som förhandsbokat tyg denna rabatt på tillbehörstygerna som inte är såå himla billiga de heller!
Det är verkligen irriterande att inte ha en egen bil eller päron i närheten som man kan låna bilen av utan att känna att vi lånade den ju nyss...det är ju det man har föräldrar till (bla!!)!! Rika 40-talister måste ju ställa upp lite för sina fattiga 70-talsbarn, eller hur?! ...men som sagt om det är 60 mil till den där bilen.....suck.....

en annan fundering är HUR SKALL DET GÅ DENNA VECKA?!! snart, om några minuter kommer taxin som tar min sambo till USA för en veckas bortavistelse, visserligen kommer han förhoppningsvis hem med ny barnvagn som kostar typ hälften av vad den kommer göra här, och visst är den häftig och nyaste modellen osv men HUR skall jag och min rygg orka med alla lyft, nätterna och den dagliga tillvaron med lilleman utan avlastning och med all säkerhet min insomnia???????????? ...det började ju bra inatt liksom....
På torsdagkväll kommer lilla mamma i alla fall, det ser jag fram emot...men fram till dess, jag bävar.
Det kan nog bli ganska dött här en dryg vecka eller så, jag har nog fullt upp med att hålla näsan ovanför vattenytan här hemma.

So untill we meet again....ha det bra alla som läser här!

joggingkit


glömde ju att lägga ut bild på hela joggingutstyrseln, så det får bli ett nytt inlägg!
Här kan du läsa om sweatshirtbyxorna och sweatshirttröjan.
För övrigt var det himla skoj att sy dessa plagg, verkade först vara mycket pill eftersom de består av mer än de vanliga delarna som ingår i tröjor och byxor, men det är ju kul att sy något annorlunda och resultatet blev toppen! Har ju mer av alla tygerna så det kanske är dags att sy upp i lite olika storlekar!

sweatshirtbyxor


Eftersom tröjan var så kul att sy på min nya maskin, och täcksömmarna blev så dekorativa så passade jag på att sy ett par byxor i samma tygkombinationer. Blev verkligen nöjd med resultatet...dock är det samma sak med dessa som med sweatshirttröja, de var i storlek 80 men blev mycket större än vad jag upplever att storlek 80 är i butikerna på stan'. Men bättre med för stort än för litet när man lägger ner mycket tid och möda! Det blir ett tufft joggingkit till vår/sommaren!
Tyg: diverse Stoff och stil bitar och årgångar
Mönster: Ottobre 6/2006, valde att ha gröna tryckknappar med kappa i stället för kardborreband på fickorna
Sömmar: samma som för sweatshirttröja, men denna gång sydde jag alla sömmar med den gröna tråden för att jag orkade inte trä om maskinen när jag ändrade från täcksöm till overlocksöm mm!
Resultat: japp, mycket nöjd med dessa med, förutom att de just nu är lite stora! Men de blev så fina att jag funderar på att antingen sy ett par till i storlek 74 eller ett par i storlek 80 utan sömnsmån!