söndag 4 maj 2008

väska


Länge har det underbara elefanttyget från superbuzzy legat här och velat bli klippt i...och jag har haft en idé om vad jag skall sy i det...eller lite av det i alla fall (50 cm)! Det blev denna ganska modifierade dagiskasse (Knåpmodern). Sydde en till en vän för ett tag sedan men den var högre i sidorna än denna så för att inte saker och ting skall trilla ur (är allergisk mot att tappa saker!) så gjorde jag en "kulpåsestängning" så att det går att maxa väskan.... Vet inte om jag skall använda den till att förvara skötsaker i, (därav bra med kulpåsestängning så att inte saker trillar ur när den ligger i vagnens varukorg osv) eller om jag skall ha den som egen lagom stor shoppingväska....börjar med det sistnämnda tror jag!


Väskan har under gårdagskvällen även få en "extra chocolate-pocket" med blixtlås och två utanpåfickor (näsduksfodral och mobilen slinker ner lätt) till småsaker...

Material: Tyg från superbuzzy, gick åt ca 50cm till väska+2 näsduksfodral och "väskinnerficka". Blå poplin (foder) från SoS samt snöre och kantband
Mönster: modifierat efter knåpmoderns recept på dagiskasse
Maskinval: det mesta är sytt på D1:an, kulpåsefodrets kanter är overlockade för att få ett proffsigt resultat!
Resultat: TOKNÖJD!! blev precis så snygg som jag tänkt mig och funktionen är super!! ..dessutom blev det inte mycket spill på elefanttyget och det är ju bra när det blev tull mm på det!!

fler mobiler

Fler vagnsmobiler! Fick en ny beställning och passade på att sy ett gäng extra djur i olika färger och mönster.
Denna kanin-hund-kanin-hund väntar på att få flytta hem till någon ny bebis! (ansiken på de yttersta djuren hade inte kommit på när bilden togs!)


Denna mobil skall snart flytta hem till en liten kille och hans vagn. En nalle-kanin-kanin-nalle mobil.


vindbyxor


Sydde dessa vindbyxor för ett tag sedan i samband med nya vagnen och bristen på åkpåse...blev det ett par överdragsbyxor i poplin.
Material: poplin och mudd från SoS
Mönster: modifierat ottobre, förlängda strlk 74
Maskinval: Overlocken...var tvungen att leka lite med topcover nr 23 så det blev effektsömmar på framsidan!
Resultat: Helnöjd och de funkar bra om det är lite kyligt ute....kommer gå att använda som endast byxor när det går att ha ännu tunnare kläder på sig än nu!