onsdag 4 maj 2011

Solhattar storlek 52 & 58

BEPPEHATTAR!


Nu har fler solhattar/beppehattar sett dagens ljus. Blev inte nöjd med storleken i förra inlägget, de hattarna passar små huvuden som är ca 54 cm i omkrets, vilket är för stort för mina killar...och kompisars barn som vill ha solhattar!

Så jag satte mig häromkvällen och började räkna om mönstret till strlk 52 resp. 58 och sedan klippte jag ut lite nya hattar och började sy. Blev en hel del sytt igår pga att jag var tvungen att få ur mig lite mer frustration över min märkliga och ohållbara samt otroligt orättvisa situation där myndigheter motarbetar mig och struntar i barnens bästa!

Mönster: strlk 52 (elefanthattarna) och 58, den gröna marimekkohatten
roligt: att sy i fast tyg för en gångs skull och solhattar ger mig möjlighet att få använda många olika tyger och kombinationer av tyger! Måste dock ha mer seersucker-tyg till foder, men det blir snart besök på stoff och stil!
Resultat: Idag testades strlk 52 på en liten tjej och den såg ut att sitta bra, fast jag tror att tjejen skulle haft strlk 50..så det blir kanske kvällens projekt att räkna om mönstret till det.

Saxat: ..ur dagens svenska dagblad: "att människor skall bedömas likadant är en självklar rättsäkerhetsprincip. Att man fattar beslut på boliner som inte håller måttet är en allvarlig signal" (socialförsäkringsminsiter Ulf Kristersson)
...tycker det passar ganska bra...för det är ju preics tvärtom i verkligenheten för MÅNGA människor inte bara de som vänder sig till försäkringskassan...vad händer när min rättshjälp snart är slut?!

(på lösa boliner=vind för våg, på lösa grunder)