fredag 22 augusti 2008

Elefanttröjor

Nu har jag satt saxen i elefanttyget!! Jag bara äääälskar dessa elefanter, för ett år sedan när Alfred var nyfödd och de elefantkläder min lilla mamma sparat från 70-talet blev för små, sa jag flera gånger att jag önskar att det gick att köpa sådant tyg...och en stund funderade jag på om det skulle kunna gå att försöka trycka upp tyget själv!

Här är i alla fall mina två första bruna retroplagg!

En ren raglantröja
Material: elefanttyg från Jofotex och enfärgad trikå från...hmmm??? kanske jofotex..
Mönster: Modifierat från Ottobre(d), storlek 80 som är förlängd 2cm nertill och i ärmslutet..så jag kallar dem för storlek 86
Maskinval: tråcklat ihop på D1an och overlockat på 4874an, söm 18 och 2.....efter semestern glömde jag helt bort att skriva upp mina inställnigar, men det var nog inga spektakulära justeringar som behödes!
Resultat: Som vanligt är jag toknöjd och det kan jag nog tacka dels min perfektionistiska pysselsida och dels min fantastiska overlockmaskin!! Testade faktiskt att sticka ner raglansömmarna med topcover sömmen men jag kom fram till att det blev för mycket plotter så jag sprättade bort den annars helt felfria sömmen, (den kan ju vara lite knepig ibland om ma inte pratat snällt med maskinen först!!)
Nästa gång: funderar jag på att ta in ärmvidden lite så att det ev går att skippa mudden, men det fyller i och för sig funktionen "hålla-ärmen-på-plats-vid-uppkavlat-för-att-inte-få-mat-på-den...osv.
nyfiken: på om jag kommer få nya kunder nu när Alfred går på dagis...det finns en chans för hans lekkompis M går på andra avdelningen och mannikängar i diverse rödvita plagg!!


Tröja nr 2.
Mönster: Ottobre, samma som ovan fast med 3-delat framstycke.
Maskinval: och sömmar samma som ovan. eftersom jag sydde i "stereo" så skrev jag inte upp inställningarna för denna heller. Stickade dock ner halsmudden med söm nr 2 för att se om det blir så stor skillnad med/utan ned stickat.
Resultat: Toknöjd, men jag kommer nog att endast köra med mönstrade ärmar om det är elefanter det är frågan om, de framhävs på något sätt lite bättre då, renare form helt enkelt.