söndag 11 november 2007

70-tals bralla i frotté


Nu har jag äntligen sytt ett par 70-tals byxor i stretchfrotté...jag har ju ett mindre lager av det!
mönstret ritade jag av för länge sedan, dessa är i strlk 6månader, och i onsdags, efter jobbet när lilleman sov (i hela 2,5h!!) så passade jag på att invadera köksgolvet med en driva tyg, sax, nålar, krithjulet mm....jag tänkte nämligen att "NU är det ju eftermiddag så nu vågar jag ju klippa i tyget oxå"!! Vad jag visst glömde var att jag var trött och kände att jag hade ett hål i huvudet....så nog lyckades jag klippa ut allt med trådriktningen 90grader fel!! DET HAR ALDRIG HÄNT TIDIGARE, ALDRIG!! Hur dum känner man sig inte då?!?!
Eftersom jag är nyfiken på hur modellen sitter på Alfred så sydde jag dem klart i alla fall, de får bli testbyxor, och de funkade faktiskt väldigt bra trots att stretchen är på längden och inte bredden!
Material: Stretchfrotté, muddväv och kantband...vanliga dock
Nästa gång: skall jag klippa tyget rätt!! och använda trikåkantband ...om jag bara får tummarna loss att beställa...kanske sätter jag även på knälappar i kontrastfärg.
Resultat: Tycker de blev fräcka och snygga (även om sambon tycker att de liknar en klubbdräkt från IFK Göteborg!!), dessutom var de busenkla att sy, ok lite tid tar det ju med kantband men ändå! Funderar på att sy upp ett litet lager och sikta in mig på någon marknad eller dito i framtiden....

badhandduk till bebis
En liten badhandduk med luva sydd i våfflad pique´med egentillverkade kantband av ett djungeltyg!