lördag 20 december 2008

present till japan...Jag har länge tänkt sy något till bebissimtränaren P, som vi gillar och som var Alfreds tränare 3 kurser av 4, men förra hösten var jag bara trött hela tiden...och ägde ingen overlock!
Nu i höst har vi setts i poolen ett antal gånger och när jag fick reda på att hon och hennes lilla familj skulle flytta till Japan av alla ställen, då tänkte jag att jag bara måste sy något till hennes söta lilla dotter.
Jag hade hela tiden de gula elefanterna som tygval och orange mudd, men funderade på modell, så hittade jag denna tunikatröjan i en gammal ottobretidning....men jag har inte fått tummarna ur förrän nyss, de senaste kvällarna har jag ritat mönster, klippt ut en massa tröjor och denna tunika och serietillverkat lite...vet dock inte om de andra tröjorna kommer bli färdiga före jul.

Mönster: ottobre, som vanligt med vissa modifieringar för att det inte skall bli för stort i vidden! denna är i storlek 92. Valde att inte bandkanta ärmsluten eftersom vanlig mudd gör att man kan ha tröjan även om den är lite för stor nu.
Material: Gula elefanter från jofotex, orange mudd från stoff och stil
Tillbehör: bandkantaren, valde 90-stretchnålar för att maskinen skulle arbeta optimalt då man kör över axelskarvarna där det kan bli lite tjockt med tyg och muddväven.
Resultat: Tycker att klarorange och gult funkar skitbra! önskar att mina kottar passade i dessa färger för jag vill deffinitivt sy mer av det! Funderade först på cerisa muddar men jag gillar verkligen inte gult och rosa i kombination, vet inte varför men jag associerar det med något från förr, VAD vet jag inte men något är det! Orange och gult var mer givet, matchar hennes vagn dessutom!
Problemet nu är att få tag på henne, det hade varit naturligt att lämna vid något simtillfälle men kidsen har ju varit föryklda allt för många gånger så vi har fått ställa in eller gått på andra tider än ordinarie....
Hon har dock ett bra förnamn att gooogla på så via en fotograf fick jag en mailadress, får se om det ger utdelning.