fredag 10 april 2009

smultron och blåbär

Vårkänslor och värme, då behövs det kortärmat i garderoben!
Det prickiga tyget fyndade jag förra året, det var så mycket smultron och blåbär och lite marimekkoprickigt. Det skulle bli kortärmat till storbus men jag hann aldrig sy klart hans t-tröjor i rött och blått p g a allt kaos som var då. Tröjorna låg nästan färdiga, skulle bara sy till fållen på ärmen och nertill, enkelt men det blev aldrig av. Förrän nyss, när värmen kom.

tröjor till storbus, strlk 92/98

Klippte ut nya tröjor till Storbus (ovan) och sydde klart de gamla till Lillbus (nedan).
Tyvärr tycker jag inte att det blev så bra med mudden på några av tröjorna, "kontrollera muddens töjbarhet" heter det ju ofta i mönstrena men VAD skall man kontroller mot??? Vore ju logiskt att skriva så om man skall ta Xcm muddväv och dra ut till Ycm....kanske är det dags att bara skita i längden och bredden (som blev knäpp i detta fall) och bara mäta halsurringningen och ta bort 1/3 eller dito.

Eftersom tröjorna är till hemmabruk så kan man ju leva med att det inte blev helt som jag tänkt mig, och jag orkar inte sprätta bort och göra om på en lite t-tröja som går så snabbt att slänga ihop.

Kanske blev den röda lite tjejig med sin smala hals- och ärmmudd, kanske hamnar den i "säljalådan", det är ju inget fel på den annars.

tröjor till lillbus, strlk 74/80

Lillbus tröjor, nästan lika dana som till Storbus bara det att här var det den blåa som fick för smal halsmudd. Den röda tröjan fick bred mudd, kanske lite för bred, men jag testade lite för att se vad som kan vara lagom bred mudd! ....den blev kanske även lite slapp....eftersom jag körde på mönstrets rekommenderade muddvävslängd.

material: fyndat på ohlssons för ett år sedan
mönster: ottobre, kommer inte ihåg vilket nummer
resultat: älskar verkligen tyget, som är tunt och lagom stretchigt...vet inte riktigt vad det kan heta. Har skrivit upp till nästa gång att göra mudden bredare och kortare än vad de rekommenderar i mönstret!