fredag 4 april 2008

premiär!


NU har jag sytt klart min första trikåtröja på overlocken...jag har ju sytt i trikå förr men inte på overlocken som sagt, lite skräck blandad förtjusning var det ju!! Tyvär blir inte färgerna lika fina på bild som i verkligheten, mudden är liksom smaragdgrön!


Tyg: stoff och stil, diverse "årgångar" och stuvbitar '
Mönster: Ottobre nr 1/2006 (börjar dock undra över deras storlekar tycker alltid att de blir enormt mycket större än kläder i samma storlek man köper i butik...denna är i strlk 80 men jag tycker den verkar mer i 86-stuket eller större!)
Sömmar: sydde ihop med söm nr 18, blev super snyggt tycker jag! är dock inte lika lätt att sy på 1cm från kanten som på vanlig maskin så jag fuskar genom att markera var 1cm sömnsmån är på tyget, så får jag lära mig att se så att jag slipper detta moment! Använde min "edge guide with ruler...eller kantstickningslinjan tror jag den heter på svenska" ...lite lättare att se var sömnsmånen går så att man kan föra tyget rakt osv.
gjorde dekorationsstickningar med 3-nålars täcksömmen, nr 3, som jag sydde från avigan för att få så mycket effekt som möjligt på framsidan. (ett litet hoppstygn blev det för jag råkade rycka till lite i tyget när jag matade....någon bet mig i tån!!) första dekorationssömmen blev lite sned men jag orkade inte sprätta igårkväll och inte idag heller så det får vara så, inte så tokigt resultat ändå tycker jag.
halsmudd och nederkanten sydde jag fast med 2-nålars täcksömmen, nr 2, från rätan.

resultat: blev mycket nöjd med tyg och färgvalet...funderade ett tag på orangea täcksömmar men jag hade ingen orange mudd så då blir det ju en färg för mycket typ (designkurs 2a...eller något!!). Förstår varför folk har en mindre maskinpark när de syr! Det är ju inget meckande att byta från täcksöm till overlocksöm men man skall ju trä om maskinen med ev annan trådfärg och flytta nålarna....men men det är ganska kul ändå att pilla lite med sådant...så lär man sig ju samtidigt utan att behöva snegla på trädningsguider.