onsdag 28 april 2010

Gamla UFOn


Nu har jag två UFOn mindre i högen av UFOn. Dessa byxor beställde storbus för två månader sedan tror jag, orangea skulle de absolut vara! Det blev orange stretchfrotté för hela slanten, till muddarna med! Midjemudden sydde jag av och anpassade efter en bred resår för omväxlingsskull. Har sett så många fina exempel på div bloggar med midjeresår, det här var nog ett av mina första försök på länge med denna typ, fick inte till det helt och hållet men jag får helt enkelt jobba på det till nästa gång.

knepigt just nu: är tycker jag, att få till lagom hård/lös resår i midjan....tar tacksamt emot tips, hur många cm skall man ta mindre än barnets omkrets tex?En tröja till.....
Storbus växer så det knakar, lillebrors tröjhög växer medan det minskar drastiskt i storbus hög! Han ville ha en ny med elefanter och röda muddar så då blev det det, även om pappa tycker det är trist med lika dan igen.


Inget komplicerat, bandkantade halsen med 2x2 ribbad muddväv, ärmsluten fick en muddrullå.
Tröjan blev i storlek 92/98 om jag inte mins fel, var ju ett tag sedan!

vårutmaningenSnabbt och lätt gick det när jag väl hade fått tag på de elastiska genomskinliga banden till axel och halsringningen! Jag kanske töjde lite lite förmycket när jag tråcklade fast banden på halsringningens sömnsmån, men jag tycker inte det gör något för helhetsintrycket och när jag har den på så dras det ändå ut lite.

Vad som däremot var lite knepigt var när jag klippte ut delarna, jag upplevde tyget som snett på något vis, men så var det ju oxå en stuvbit så det kanske var därför tänkte jag och la tyget så att ränderna kom för varandra. Någonstans fick jag dock hjärnsläpp för jag fick inte till mönsterpassningen på ärmarna mot fram och bakstyckena, fast det är symmetriskt osymetriskt nu! ;=)

Material: stuv från Ohlssons tyger, ett gammalt polarn och pyret tyg till och med! Framillonband från Bibbis textil
Mönster: Ottobre, "wind tunika" tror jag det hette. Jag anpassade mönstret efter mig själv såklart, blev strlk 40 upptill och 38 från midjan och ner. Förlängde även 4cm i midjan.
Mina mått: byst 92, midja 69, stuss 95, längd 176
Nästa gång: tror jag att jag kommer kapa av lite mer på tunikans sidor nertill, i alla fall om jag använder tunn interlock som denna är sydd i. kanske tar jag även in lite på ärmarnas sista 5-8cm. Eventuellt testar jag strlk 38 upptill och 36 nertill för att få den lite mer figurnära.
Resultatet: KUL att äntligen få sy något till migsjälv!! jag känner mig nöjd även om det går att göra förbättringar till nästa gång. Gillar halsringningen skarpt!
Bäst av allt: Det går ju nästan lika fort att sy till sig själv som till kottarna, denna gick nog nästan fortare än deras tröjor med muddrullå!