söndag 10 maj 2009

pytteliten...prototyp


Natten till i fredags låg jag och grubblade över miniklänningen jag sydde till blivande 3 barnsmammans lilla tjej...jag tyckte nog inte att mönstret var 100, det blev väldigt klumpigt vid axlarna kändes det som och då hade jag ändå gjort hängslena något smalare än mönstret!

Så kom jag fram till att jag skulle göra knytband istället, som på lillbus gamla 70-tals- pyamassparkbyxa fast utan knappar. Så vad gör man om man kommit på en grej? Jo, självklart var jag tvungen att testa denna idé och här är resultatet, en liten prototypklänning.

Gjorde även denna klänning i storklek 50, för jag tror det blir bättre. Ficka på magen var en given detalj eftersom syskonens kläder har det! Hals och ärmurringningarna bandkantade jag med overlocken och använde kedjesöm för jag tycker det blir finast så om man skall ha muddväven till knythistoria.

Kruxet nu är väl att en knut på axeln blir rätt stor den med!! så jag har en fundering om hur man skulle kunna göra istället, men då krävs någon tryckknapp, men det är ju ok för jag har ju si sådär 500st!

Tänket är att man syr fast det ena knytbandet med en liten ögla och sedan trär man det andra igenom och fäster med en tryckknpp .

nu skall jag bara leverera till hotellbb om det funkar. Skall bli spännande att se hur den funkar och hur den nya lilla kotten ser ut!! :=)

filt


Jag har länge gått och funderat på en bebisfilt i landskapstyget, men vad skulle jag ha på baksidan/andra sidan? Nu skall lillbus ut och resa med pappa en vecka och då ville jag att han skulle ha en mysig filt med sig.....och nog känner lilla mamma ett stygn av saknad i hjärtat redan, trots att han inte åkt iväg än!

Tillslut hittade jag denna mysiga blå/gröna velour, tillverkad i sverige så billig var den ju inte, men fin!! :=) Filten är ca 70x90 om jag inte minns fel,klippte ut för ett tag sedan men maskinerna har ju varit sjuka i omgångar....

Fick lite tips och trix från Gobligobli, så jag gjorde som hon och vändsydde med en söm runt om. och det blev snyggt, enkelt och bra! ....men nog funderar jag på att katbanda runt en filt för det är såå kul att kantbanda, men det får bli en annan gång!

Resultat: Tycker den blev toppen, storbus har ochså klappat på den och bääat åt fåren och brummat som bilarna så det blir kanske en filt till!

Kan verkligen skriva under på att det är kul att sy filtar! Det blir fint och man får utlopp för färg och mönsterkombinationer, och det går snabbt!