onsdag 14 maj 2008

t-tröja
det blev inte så mycket dataprogram igår, så trist att läsa på en skärm och dessutom sädade jag lägenheten från trådar och tygfnas!


På kvällen klippte jag ut lite testmodeller, har ritat av en hel del mönster från ottobred som jag gjort smalare, eller använt mig av storlek 68 för bredden och storlek 80 i längden. Först ut är denna T-tröja i interlocktrikå.


Material: tyg från ohlssons mudd vet jag inte riktigt

mönster: omarbetat ottobre-mönster storlke 68 med längden till storlek 80

Maskinval: vanlig att tråckla ihop delarna med, vill undvika nålar ihop med overlocken och kniven. Overlockens söm nr 15, 2-nålars 3-trådig overlocksöm att sy ihop delarna med, använde "default settings" på allt, 2-nålars bred täcksöm för att sticka ner muddarna med och lägga upp nederkanten med.

Resultat: tyckjer den blev väldigt snygg och den passar bra på lilleman med! ...men jag kanske är för noggrann så det tar alltid lite mer tid i anspråk än vad jag tänkt mig, men bättre det än att man får sprätta!! Funderar på att ta mig till panduro och skaffa lite färg att trycka något kul på framstycket, men enfärgat funkar ju annars till allt!

Svårt: att fästa overlocktrådarna på ett smidigt sätt när man syr av efter att ha använt täcksömmen, känns ju epa att sitta med vanlig nål och tråckla in dem för hand...måste finnas något enklare sätt på maskinen...någon har kanske några tips till en overlock new-bee ;=)