onsdag 20 april 2011

Mer bebiskläder...


Produktionen har varit i full gång, men haft vissa avbrott pga umgänge och trötthet efter allt resande...nu är i alla fall dessa små sparkbyxor med pös i rumpan färdiga.
De är sydda i ett finribbat landsakpstyg som visst inte fanns så mycket av, men det är tunt och påminner om FIXs bebiskläder från förr som jag bloggat om tidigare.
Mönstret är eget och strlk 50.
Så har även dessa omlottrjöjor blivit färdiga, har för mig att de var i strlk 50 men det kan ha varit 45 oxå! Det är tänkt att de skall matcha dessa små pösrumpor och filten nedan.
Material: hittade en supermjuk tunn jogging på symässan i malmö...kommer inte ihåg vem som sålde...
Mönster: ottobre prematurkläder,
Modifieringar: istället för muddrullå i ärmsluten la jag till 1,5cm och vek upp och sydde med vanlig täcksöm för av erfarenhet från 3 år tillbaka så tycker jag det blev för klumpigt och för snävt i ärmsluten med muddkanten. Bandkantade även bara öppningen och vek upp nederkanten och sydde med täcksöm.
Vi får se: hur passformen blir när de är på en liten kropp, tröjorna klipper man ut i ett stycke nämlingen.


Den här filten har levt ett låååångt UFO liv i min UFO låda!! sydde för evigheter sedan denna med röda elefanter men av någon konstig anledning blev aldrig den här blåa ihopsydd, och det var ju snabbt gjort! Egentligen hade jag lust att testa bandkanta hela härligheten men jag tänkte att för matchningens skull blev den vändsydd med rundade hörn och två hankar (den förra hde bara en och jag har kommit fram till att två kan vara bra).
Storlek på filten är 75x90cm för jag ville ha något som barnen kan ha ett tag och inte bara i bebisstadiet!....sist men inte minst slängde jag ihop denna drakpösrumpa, en beställning från en vän som hade en vän som fått en liten tjej nyss. Denna pösrumpa är i storlek 60 ...fast jag hade inga sådana etiketter så det fick bli 62-68, men det är ju same same!!
Grön grenkil och fot och vitt kantband upptill tycker jag blev fint och vår/somrigt!

Nytt: när jag nu sytt så många pösrumpor har jag kommit fram till att det är klokt att sy knapphålet före man bandkantar upptill, så det gjorde jag denna gång. Knapphålsmätaren var dock inte samarbetsvillig när jag skulle sy i skarpt läge, då backade den i det oändliga!
Så det blev vanlig hederlig knapphålsfot och det går ju lika bra!
Material: rosa drakar från ZNOKdesign, interlocktrikå. sörjer att jag inte skaffade mer gröna drakar....

obs till mig själv: märk ut 2cm från hängslets ända, och sy knapphålet 1,5cm långt....sy av flärparna som blir efter bandkantning och sy fast toppen av hängslet i knapphålets övre träns.