söndag 27 mars 2011

Äkta retrokläder


"ljungbytrikå, strlk 60, kantad med tunn muddväv. Känner ni gen tyget?? dessa 4-klöverblommor är ju mycket mindre än DeerDots 3 klöver, men lite likt är det ju! Även JNY har ju liknande i stretchfrotte´...måste bli kommande tyg till lillans kläder!


En kul linnebody i fint tryck, FIX-trikå strlk 50, passar kanske till sommarbebis när det är varmt


Fräckaste outfiten i mina ögon, och bästa till busungarna, var dessa sparkbyxor som inspirerat mig till pösrumpor, dessa är dock oslagbara, kroppen är helt fri från sömmar, rundstickad ribbtrikå, enda sömmarna är i grenen och foten! Omlottröja ovanpå det med knytband. Alla är gamla FIX barnkläder, tröjorna har en intressant kantning av vad jag tycker verkar vara mer eller mindre ett bumullsband, sådana man knyter kläderna med, endast vikt över kanten och fastsytt, vilket inte blir så tjockt som muddrullå. Men det krävs ju en industri för att få till kläder på detta fenomenala vis!! Bättre förr helt enkelt!!


***

Efter symässan i malmö igår... (som vanligt är den inte mycket att hänga i julgranen, dyrt inträde och knappt några tygförsäljare värda namnet! Jag åkte dit för att ZNOK var där, dock är mässpriserna på tyger bättre i sthlm.) ...kände jag mig laddad att sy till de små pluttarna, började med att klippa till två små omlottröjor från Ottobres "prematurkläder" i strlk 50 (blir säkert stort det med) men jag kände mig inte riktigt nöjd med deras mönster där allt klipps i ett stycke, kändes bred, och jag har för mig att jag sydde en sådan till Lillbus när han var bebis och den var snäv ärmsluten....så jag var tvungen att plöja mig fram i källarförrådet och leta efter bebsikläderna som min mamma sparat från 70 talet, och de få små kläder jag själv införskaffade till Stor och Lillbus när de var små pluttar på 49cm och 3200g ca.
Ovan ser ni skörden, har fler i strlk 60 men de lär inte behövas på en gång! Synd att de gula elefantsparkbyxorna har försvunnit/tagit slut...tror min mamma och hennes syrra lånade barnkläder av varandra då det blev barn med jämna mellanrum och vi bodde mitt emot varandra!

***
På kvällen klippte jag ut ett antal pösrumpor i olika tyger, gjorde dem ännu mindre efter jämförelse med elefantbyxorna ovan som jag vet passar som en smäck på nyföding som väger 3200g...och twinsen blir nog säkert mindre.

Skall även klippa en massa t-shirtar till Busbröderna så är det bara att tuta och köra allt på en gång när maskinen är trädd med vit tråd. (ibland känner jag mig dock förvirrad av allt jag vill sy, skall man sy klart ett projekt i taget eller flera samtidigt.... och jag blir så imponerad av alls fina bebiskläder, bodys och muddbyxor, mm!)


Nu en fråga till er som orkat läsa så här långt!!
-Är det någon som har ett bra mönster på muddbyxor i strlk 50-56-62?? typ något ottobre som funkar bra rakt av??
-Bra mönster på body? jag har testat deras omlottbody i samma nr som prematurkläderna 2008?, men den är så bred!

***
Sist men inte minst, lite nya tyger jag inte visat, drakar och verktyg från ZNOK och klöverinterlock från Deerdot (jag är så sent ute så jag missade helt deras klöver i vävt tyg, snyft...)13 kommentarer:

Anonym sa...

WoW vilken häftig samling bebiskläder du har, kul att din mamma sparat dem och att de fortfarande är användbara. Det kallar jag kvalitet!


även snygga tyger du skaffat. Missade oxå deerdots vävda tyger.

/Ellen

jenny sa...

Hej!

Om du menar vanliga med mudd är jag nöjd med mönstret från Medoms barnklädersbok. De är sydda med resår upptill men jag har sänktdem/minskat ner midjan med för att istället sätta dit en midjemudd. Sparkisar med mudd har jag nu sytt till William från Ottobres prematur 2007/6

KlaramedK sa...

Hej jenny, jag testade ottobres sparkbyxa med mudd men gick verkligen inte igång på dem, korta i benen och vrför mudd, borde ju vara fötter eftersom bebisar nästan alltid har kalla fötter!!
...därför gjorde jag mitt "pösrumpemönster"! ;=)

Carro/mysigtdesign sa...

Åh, vilka bilder. Inte utan att man blir sugen på en liten... Vår giveaway kanske vore någonting för dig, du kan nog behöva få händerna fria ibland...

Jenny sa...

Ja, det kände jag också när jag sydde dem att jag saknade fötterna. Men jag har inte kunskapen att få till fötter så det fick vara....

KlaramedK sa...

Jenny d går att göra långa nuddar å så kan man göra sådana där stängningsanordningar som vissa köpe fleece overaller har... Eller blir d strumpor! ;=)

Anita sa...

Man blir ju rent sentimental, såna modeller ärvde våra barn från sina större kusiner. Detta hände sig på sent 70-, tidigt åttital :-) Vart tog tiden vägen?
Tack Klara med K för denna nostalgitripp.

Trevlig blogg, återkommer gärna!

Anita sa...

Man blir ju rent sentimental, såna modeller ärvde våra barn från sina större kusiner. Detta hände sig på sent 70-, tidigt åttital :-) Vart tog tiden vägen?
Tack Klara med K för denna nostalgitripp.

Trevlig blogg, återkommer gärna!

KlaramedK sa...

Anita du är välkommen tillbaka!!

ja de där kroppsstumporna från 70-talet var kalasbra tyckte jag till mina två första, mycket bättre än omlottbodys och byxor som är basplagg idag.

Jenny sa...

Tack för tipset! Ska se om jag får till det...tänkte testa att mixa två mönster också..han blir så lätt kall om fötterna och trumporna är för ofta för stora och åker av.....och det blir nog till att sy en hel del, han är så lång och smal...

KlaramedK sa...

det var så lite så min vän!
har för ig att ottobre har ett byxmönster med fot oxå...och kanske en hängslebyxa....skall kolla mina gamla tidningar..

Hello sa...

Meedom har ju bra mönster med fot. Muddbyxor har jag ett bra burdamönster vill jag minnas. Du kan få rita av det ikväll! Jag har också ett bodymönster från Ottobre, som jag tycker är bra. Du får kolla på det också ikväll.

KlaramedK sa...

Hello, vi glömmer ju alltid att prata sy!! ;=)