söndag 2 mars 2008

symässa

Ljusblått/lime, ljusblått, grönt, grönt/lime-randig trikå

Först kom min maskin och senare på kvällen kom min kompis E på besök! Det blev en ganska sen kväll, men inte såå sen att vi inte orkade ta oss till symässan i Sollentuna på lördagen. Höjdpunkten var ju E-slöjd....annars var det hur mycket stickningsutställare (inte en enda tog emot beställningar på tröjor till min kompis förtret...det var ju lockande att hugga tag i en stick-tant och fråga om hon kunde/ville sticka en tröja!), quilting och scrapbooking mfl. Himla dåligt faktiskt att det bara var typ 3-4 utställare som sålde tyger för vanliga trikåkläder! MG-tyger var inte en sådan sensation heller som jag hade trott. Men i E-slöjds monter hittade jag ovanstående tyger, inga mängder av något för det var gasnka så utplockat trots att det bara var lördag lunch!
....och de tog betalt för 2m fantom-tyg av min kompis, trots att mannen räknade på miniräknare blev det fel, men det upptäckte vi tyvär när vi väl var hemma igen på eftermiddagen.

Pfaff 4874

SÅ var den här!!
Kom med bud i fredags förmiddag, 0930! Förkylningsdimman lättade något, men det var grabbarna som var mest ivriga att öppna paketet! (inte ens ett torn fick lilleman på andra tankar!) Chris har verkligen packat med omsorg, alla mina extra tillbehör, nålar och en fin RIKTIG skräddarsax var med i paketet, samt en personlig hälsning från honom, det var ju kul!

Vid en första anblick på maskin och manual kände jag "hjääälp" vad har jag gett mig in på!?!?! Det tog sin lilla tid att trä maskinen oxå, men det gick och går betydligt lättare med trädningsguiden på nätet (följde med som cd-rom oxå men min dator verkar ogilla formatet, har inte haft tid och ork att uppdatera/felsöka just nu).
Den går verkligen tyst och lugnt, inget hoppande eller skakande av bordsskivan och jag tycker än så länge att den verkar mata på tyget jämt och bra....men jag har bara lekt lite med den i fredags och lite i dag på eftermiddagen innan jag gick in i dimman igen!
Skall försöka gå igenom instruktionsboken steg-för-steg, inte för att det finns någon sådan gettign started-kapitel men den tar ju upp någon söm för varje typ-söm maskinen kan sy, sedan finns den otroligt "braiga" trädningsguiden för ett antal sömmar. (tycker dock att denna och instruktionsboken inte säger samma saker alltid, vilket är lite förvirrande).

Ikväll har jag försökt mig påsöm nr 3 "3-needle cover hem", går bra tills man kommer till tygkantens slut, där får jag inte till det och blir inte riktigt klok på instruktionsbokens avsnitt "stopping sewing", tycker inte det funkar att fortsätta sy utanför tyget och dra försiktigt i trådarna....men men, kanske går det bättre imorgon...om jag hinner och orkar knåpa med maskinen (har fått några beställningar på leksaker och dykfickor....pengar är en bristvara nu!)