fredag 18 juni 2010

pintuck-klänning


Idag blev Pintuckklänningen klar. Den klär min provdocka i alla fall men inte mig men en vän passade bättre i den alltså fanns det anledning att sy klart den till henne. Tycker den blev väldigt somrig och fin, jag har ju velat ha en sådan nu sedan 2008 oxå!

Nu funderar jag på hur jag skall göra för att jag skall bli nöjd med den. Vet inte om jag vågar gå ner till storlek 36, förlänga lite, smala in den fram genom att ta bort några veck och bara helt enklet ta bort tyg i sidorna, likaså tänker jag att bakstycket skall få någr rejäla diamantinsnitt....men då är frågan om det inte behövs ett blixtlås , det tog jag bort till denna och det gick ju bra me blir den mindre vid kanske man måste ha ett.

Ärmarna tycker jag blev bra, på min väns begäran skulle de inte sitta åt och jag håller med om att åtsittande korta ärmar är inget lyft för en klänning för vem har Madonna armar?? jag gjorde helt enkelt så att jag ritade av ärmen i strlk 38 men ökade vidden på ärmen till strlk 42 på den lilla bit som man syr ihop av ärmen och det blev lyckat.

Tänkte först göra roliga fickor på den men den är snygg som den är.

Halsringningen fick jag till genom att ta ett kantband/snedremsa, och sy den räta mot räta efter att jag först sytt ihop den som en ring med en sned skarvsöm. därefter klippte jag jack för att underlätta invikningsmomentet....vek ihop runt klänningskanten och sedan en gång till så att snedremsan är helt på insidan av halsringningen.

mönster: ottobre woman 2008 tror jag, strlk 38
material: bomullschambrey
modifieringar mm: se babbeltexten ovan!