söndag 6 januari 2008

Tänder

Någon har fått en massa tänder.....

ÅÅÅÅååå va' nöjd jag blev med denna body i det häftiga retro tandtyget jag fyndade i julas!!
Den olivgröna muddväven i interlocktrikå är en av alla mina t-shirts från Lv6 eller F17, ganska oanvänd var den i alla fall så den får fortsätta sitt liv som sytillbehör..känns alltid bra att do-re-do!
Väntar nu på att lilleman skall komma in från vagntur i snön så att vi kan finalprova den. Var lite orolig för att halshålet skulle bli för litet men det verkade funka när jag delprovade så jag håller tummarna!
Glömmer som vanligt att sy fast storleksetikett och min "KlaramedK" lapp före jag fotar, men de är snart på plats!!

Mönster: Ottobre 5/2006 ....lånade tidningar av M på sysidan, satt och ritade av en himla massa mönster sista veckan före Alfred föddes, trodde jag kollade att jag fick med alla markeringar mm, men jag verkar ha missat axelmarkeringen på bodyns bakstycke så det blev en chansning när jag nålade och sydde ihop fram och bakstyckena vid halsen...håller som sagt tummarna inför eldprovet!


haklappsförkläde


Tillslut fick jag tummarna loss...men det dröjde för jag skulle ju bara sy en massa velorkläder till jul! Klippte ut på natten till den 20e december, skulle egentligen ha packat för avfärd till skåneland men eftersom symaskin fanns där var det bara att klippa ut en massa och ta med för sysselsättning! Behovet fanns i alla fall sedan länge, något som skyddar bättre än en haklapp nu när vi skulle befinna oss på andras jaktmarker får man ju kladda lite snyggare!

Mönster: Bodil Moberg alias "Tilde textil" (http://www.tildetextil.blogspot.com/) om jag ändå fick till de där hyperlänkarna någon evig gång. Tackar så mycket för att jag hade förmånen att testa ditt eminenta mönster!
Modifieringar: eftersom jag hade bråttom att sy förklädet väl på plats hande jag inte mycket tid eller ork att leta efter beskrivingen så jag sydde efter eget huvud. Klippte ut tyget utan sömnsmån då min plutt bara är 8månader (mönstret var för ca 1 åringar) satte resårstroppar i ärmsluten för att förhindra matansamlingar i de lite vida ärmöppningarna, funkade ganska bra....är dock intressanta att fnutta på när maten börjar bli trist!!
Trots att jag klipte ut utan sömnsmån upplevde jag att det blev något långt, men tack vare midjebandet så blev det en ficka av "överskottstyget" nertill.