söndag 4 oktober 2009

hon och han


sydde dessa två filtar för ett tag sedan, men skulle sytt dem före bebisarna kom ut ...men tiden fanns inte! De har dessutom legat och mognat i sitt paket hemma före de kom till lådan. Nu har de förhoppningsvis nått mottagaren så jag vågar blogga om dem...inte kul OM mamman skulle se dem här före verkligheten, men det är kanske inte så stor risk.

Måtten är 65x80 cm cirka, är lite större för att de skall kunna gå att användas länge, ...de där första bebisfiltarna som är stora som frimärken växer ju kottarna ur snabbt, så jag ville göra något mer användningsbart och gosigt. På utsidan valde jag en mjuk fleece och insidan tog jag mitt polarn och pyret tyg. Det var dock rackarns knepigt att få till dem, båda tygerna var ganska bångstyriga och töjbara så jag kände mig tvungen att välja en elastisk söm rumt om efter att jag vändsytt på overlocken så att det fortfarande går att sträcka och dra i filten utan att det ena tyget bubblar osv.

Jag hoppas att mamman till barnen blir glad och att de kommer till användning!

bilar


Det var brist på tröjor i storbus garderob efter sommaren, fick snabbt nödsy lite nytt! hann dock aldrig fotografera den när den var ny så det blir ett foto på en nytvättad tröja! Var dum nog att använda ett helt oprövat mönster ur en av mina sista ottobretidnignar, trots att jag valde en mindr storlek på bredden som vanligt så blev dessa tröjor enorma, säkert storlek 104 eller 110, så det var bara att göra om och göra rätt med ett beprövat raglanmönster! Förlängde med två storlekar nertill för att få en lite längre tröja så att inte det blir kallt om ryggen.

Dagiskompisen fick oxå en fast med orange mudd som matchade de oranga detaljerna på tyget.