lördag 21 juni 2008

rödvit


hittade detta fin fina kanintyg när jag var ute en tur med lillen i torsdags....precis nyinkommet...och jag som skulle spara mina tygpengar till elefanttygerna....det blev en meter av ovanstående, kanske kan passa som utsida till en väska eller så. Gillade att det förekommer lite kaniner som har andra poser på tyget än den stora massan!
Sydde ett "sparkskydd" till ett bilsäte för de de sålde i butiken var roligt nattsvarta. Alla fickor är av bäljmodell så att inte fickbakstycket saggar när man lägger saker i fickorna. Stora fickan är delad på mitten så att man får två stora fickor.


detalj av de mindre bäljgfickorna med lite pippiaplikationer påsydda med satängsöm

gripboll modell STOOOOR

Köpte mönster till gripbollar förra somamren men fick aldrig tummen ur...men nu satt jag vid mitt underbara sybord (ett stort ikea matbord) och klippte ut en massa delar till en stor gripboll för de tyckte jag var bäst storlek på när jag var förbi butiken...men ack det bidde inte en tumme det bidde en enooooooooooorm boll! Förstår inte varför det inte stämmer med mönstret och verkligheten denna blev typ 4 gånger så stor som de stora gripbollarna de säljer i gamla stan'!

Nog testade jag att stoppa varje klyfta med hälften så mycket vadd men då blev de bara som halvtomma skal...så detta blev en fotbolls-gripboll i sann EM anda...hahaha

Mönster: Kalikå
Material: kalikå, och vadd från ohlssonstyger (megakudde från ohlssons kostar typ 89kr och innehåller 1000g)

maskar

En ny maskbeställning....hittade lite nya punkarhår till dem när jag var en tur på stan mellan amningar och blöjbyten...hoppas att de går hem hos beställaren och lillkillen som skall ha dem!


Mönster: kalikå
Material: kalikå och ohlssons tyger