tisdag 5 februari 2008

köpbeslut....snart

Så nu har jag lite tid över på morgonen när lilleman sover...vaknade 0350 med en blöja som läckt och antagligen hunger i den lilla söta magen....vilken natt! Mycket gnäll var det den övriga tiden under natten oxå så nu hoppas jag på lite lugn! ...undertiden han sover uppdaterar jag lite i mina bloggar...funderar på om jag skall avslöja min lilla hemlis eller ej.....hmmm???

visst har jag redan sömnbrist men det blir inte bättre av att surfa efter den billigaste symaskinen fram till midnatt heller, fast nog hittade jag en sida som verkar slå det mesta med sina låga låga priser!! bara för jämförelse, en coverpro (som jag märkt att många har) kostade £249, har för mig att jag sett på någons blogg att de kostar ca 4-5000 i sverige...men men det är ju inte den maskinen jag vill ha eftersom jag inte har plats med en maskinpark!
Nej, mitt objekt har jag nu hittat för 11'500, i tyskland kostar den ca 15'000! Det kan knappast bli bättre! Maskinen har 30 sömmar, 7 snygga dekortäcksömmar som blir som täcksöm både på aviga och räta...det är det ju ingen annan maskin som har på marknaden idag (industrimaskiner undantagna), man behöver inte bygga om för någon söm, som man måste på husqvarnas värsting, vilken valet stått mellan.
...funderar bara på om jag skall beställa från annan sida där maskin+3pressarfötter+10 års garanti kostar 14'000, det känns ju som mycket mer pengar och frågan är ju om jag kommer använda just de pressarfötterna som medföljer, och den förlängda garantin gäller ju som vanligt inte själva verkstadsjobbet utan reservdelarna, och det är ju inte det som kostar mest! Dessutom tror jag (och fredriksson! på verkstaden) att maskinen inte har några barnsjukdommar eftersom den har en föregångare och bygger på beprövad teknik!

...så nu väntar jag på mail om prisuppgifter på pressarfötter från den billigaste leverantören, så man vet lite vad de kostar. Jag måste i alla fall ha någon som kan fixa fast muddremsor på barnplagg enkelt...för det verkar ju de flesta ha!!
Snart tar jag ett köp-beslut, för ett sådant här guldpris går ju inte att blunda för, trots att jag inte har mycket pengar över, apdyr hyra och blöjor mm att handla så blir det till att ta från sparpengarna "för oförutsedda, men trevliga utgifter som gör mig glad"!!

Det enda minus jag kan komma på med maskien är att "ingen" i sverige har den, så man har ju inte direkt någon att bubbla om sin maskin med! (önskar verkligen min kompis P inte haft såå brottom med att handla sin älskling....men det kan ju ha varit kärlek vid 1a ögonkastet så det får man ju respektera!)

nä, nu måste jag kolla om jag fått svar på mitt mail, vill ju ha en skojig maskin före 2an kommer i maj! (...och nu har jag avslöjat båda mina "hemlisar"....bilder kommer när jag får träffa dem i verkligeheten!)

prickmössa in action

Den prickiga velormössan in action...var tvungen att fotta lilleman ute, inne vill han inte ha mössa på sig en sekund ens!

before the dark ages...


Före mörkrets tid, sydde några näsduksfodral av lite stuvbitar...och tur var väl det för nog är det deppigt utan maskin....och så får snor en annan densitet när man cyklar till och från jobbet varje dag och tröttnat på alla plastförpackningar och lösa snorsjalar i fickor och väskor!