fredag 18 april 2008

ufo-huvtröja


Nu har jag äntligen hunnit sy klart huvtröjan som skall matcha sweatshirtbrallorna jag nyligen sydde. Denna tröja har dock mörkare blå trikå på insidan av huvan och magfickan samt röda muddar och dekorationstäcksöm....måste ju vara lite skillnad annars ser det alldeles för "husvagnssemester-aktigt-ut"!
Tyg: Stoff och stil, muddar från Ohlssons och stoff och stil tror jag
Mönster: ottobre 2006, storlek 80 fast jag hade bara 0,5cm sömnsmån,
Maskinval: pfaff 4874:an till det mesta, sydde på ca 1cm från kanten, maskinen måste ju få skära lite! blev en del trådfärgbyten men det går snabbt och enkelt att trä om. Valde även denna gång täcksöm nr 3 med 3 nålar, sydde från avigan för fickdekoren, annars sydde jag ihop med söm 18, 4-trådig overlock. Lite problem blev det för kniven att skära igenom 9 lager tyg då huvan syddes fast, så jag klippte rent precis vid "haköppningen framtill" sedan funkade det fint. Eftersom det var så många lager tyg i huvan ändrade jag inställningen till (46-46-20-28)...dvs lossade lite på nålarnas trådspänning och ökade något på undertråden (cerisrosa tråd ledare).
Stickade ner vissa sömmar med vanlig raksöm på D1:an.
Resultat: blev bra tillslut när jag tagit in lite i sidorna och fått på muddarna, men jag har sagt det förr, ottobre har ganska vida kläder! Alltid lika kul att sy på pfaffen, går som smort och ställer in sig bra till olika tyger och tjocklekar!

tyger


Efter en del strul så har nu min tygbeställning av kompletterande tyger till ugglorna blivit av! :=) Blir även enfärgad trikå och matchande muddväv.
Lite bilder på nya retro tygerna från Jofotex. Ränderna är nu beställda och kommer väl inom kort gissar jag. Ugglorna har redan flyttat in! Tyget är i härlig interlocktrikå av "fix-kvalitet" (för er som kanske oxå har sparade gamla barnkläder i gömmorna från tiden det begav sig på!)


Blåa, röda och bruna ugglor på naturvit botten
blå-, röd-, brun rand, matchar uggletyget. Ränderna är ca 0,5cm breda

*Finns även röd joggingtyg/sweatshirttyg som matchar ugglorna och ränderna!

nu skall man bara våga sätta saxen i ugglorna! =)