torsdag 1 juli 2010

tuttar och revben

Nu har midsommarklänningen dansats in och då märkte jag att den nog var lite stram över axlar och revben i livdelen och att denna satt kanske 2cm lite för högt upp, så nu är mönstret justerat och ny klänning utklippt och väntar på att få bli ihopsydd.

Under tiden har jag även hunnit med att sy en viskostunika....suck säger jag bara, jag borde ha lärt mig nu att om jag väljer storlek efter bystmåttet så blir det oftast för stort!! ...denna kändes gigantisk! Jag har funderat en del över varför man egentligen konstruerar mönster efter bystmåttet...det kunde ju ha varit BH storlekar som avgör, men visst, då hade det funnits betydligt fler storlekar att välja mellan!!

Storlke 40 har bystmått 92 men man kan ju ha ganska mycket bröstkorg och små tuttar och man kan ha stora tuttar och mycket mindre bröstkorg....jag inbillar mig att detta är ganska avgörande för hur plagget sitter och om storleken stämmer.

Jag känner att det är dags att gå en ny mönsterkonstruktionskurs eller sykurs eller något som kan ge mig verktyg att anpassa mönster/skapa mönster så att de faktiskt passar mig! Någon som har gått någon dito kurs och kan tipsa? vad var bra och dåligt osv?