torsdag 5 juni 2008

fler tröjor

Alfred behövde fler tröjor...skulle dock klippt ut flera i samma modell när jag ändå höll på!!
T-shirten gick ju snabbt att sy i alla fall, den långärmade tog lite längre tid eftersom jag ville ha lite dekorativ top-cover-söm!

Material: E-slöjd
Mönster: ottobre, storlek 74 på bredden och 80 på längden
Maskinval: samma som för den rödvita uggletröjan (länkar senare)
resutlat: nöjd nöjd nöjd!!

Mönster: ottobre 2007
Material: jofotex och stoffo ch stil
maskinval: overlocken söm nr 18, default settings, tråcklade ihop på D1an först!
resultat: nöjd nöjd nöjd....kunde varit ännu mer nöjd om jag som sagt klippt ut fler när jag ändå var i gasen men next time!!

rödvita familjen

Nu är jag äntligen färdig med några små gåvor till "rödvita familjen"! Anade att de rödvita ugglorna skulle gå hem hos föräldrarna så det blev en uggle-raglan och en munktröja i lite tjockare sweatshirttyg (och denna har väntat läääänge på att bli ihopsydd!!)


Material: uggletyg och rött tyg från Jofotex, mudd från Ohlssons tyger
Mönster: ottobre, något modifierat, tror det var så att jag kombinerade strlk 74 på bredden med storlek 80 (eller var det 86) på längden...
Maskinval: alla sömmar som fått dekorativa "top-cover-sömmar" är ihopsydda med vanlig raksöm, top-coverns inställningar (54-50-58, trådspänningen på nästan 5, övrigt "default").
muddar och sidsömmar är sydda med 4-trådig overlocksöm (nr 18, default settings).
Resultat: SUPERNÖJD!! blev precis så snygg som jag trodde, valde vit topcover på de röda sidstyckena och röd tråd till övriga top-coversömmar! Overlocken/topcovern var riktigt sammarbetsvillig vilket alltid är roligt!


Material: Röd sweatshirttyg från Ohlssons tyger, röd/vitrandigt från stoff och stil, mudd från Ohlssons tyger
Mönster: ottobre, storlek 80 rakt av
Maskinval: alla sömmar som fått dekorativa "top-cover-sömmar" är ihopsydda med vanlig raksöm, top-coverns inställningar (54-50-58, trådspänningen på nästan 5, övrigt "default").
muddar och sidsömmar är sydda med 4-trådig overlocksöm (nr 18, default settings) tråcklade först ihop som vanligt för att slippa nålarna när jag syr på overlocken!
Resultat: SUPERNÖJD!! blev precis så snygg som jag trodde, valde vit topcover för att sy fast ficktyget och dekorationssömmen på luvans utsida. ...lite blått var jag tvungen att slänga in för jag tyckte det gjorde tröjan lite mer somrig och lite mindre skitbenägen än om jag valt vita muddar!!