tisdag 18 maj 2010

vårutmaningen


Ännu en tröja till MIG! Ännu en gång är det ett mönster som har mognat till sig i min "sy-till-mig-hög"....men pga barnafödande och amning har jag liksom inte kommit mig för att sy till mig själv för vem vet hur man ser ut efteråt liksom! :=O

Även tyget till denna sköna tröja som sitter som en smäck på mig, är inhandlat för ett till två år sedan på Ohlssons tyger, bomullsjersey med rätt mycket lyckra i så den är hyfsat stretchig. Nu skulle jag behöva mer men i år hittar jag inte denna fina blå/vita rand någonstans, visst är det typiskt!

Modifieringar: Eftersom jag är allergisk mot långärmat så blev det en 3/4 dels ärm i storlek 40 rakt av. Fram och bakstyckena förlängdes med 4 cm i midjan, och nertill blev det +4 cm sömnsmån för jag gillar inte "magtröjor" som denna såg ut att vara. Likaså blev det strlk 40 upptill och 38 i midjan och neråt.

Svårigheter: förutom några små markeringar ca 2cm från ärmhålet på framstyckena som jag inte begrep riktigt vad de skulle vara till så tycker jag att tröjan var lättsydd, speciellt bandkantningen blev jag mycket nöjd med för allt funkade som det skulle....efter jag hade ställt in den söm som maskinen var inställd för i alla fall!! (jag skyller på att jag var rätt trött!)

Trist: är att jag inte hade så mycket tyg som jag hade velat av denna somriga jersey...någon som vet var det kan finnas att få tag i?