torsdag 5 mars 2009

kläder in action


Mina modeller, lillbus och storbus

på G


Jag har en grej på G! Här är del 1 som jag sydde för en evighet sedan....

dagiströja


plötsligt var nästan alla Alfreds tröjor försmå, dessutom går det åt tröjor som smör i solsken både på dagis och hemma. Unge herrn gillar att slabba!
Sydde denna tröja före jul, testade limegröna muddar till gröna elefanterna och tycker det kan funka bra....har inte bestämt mig för vilket jag tycker är snyggast: samma färg på mudd eller en annan nyans, hmmm.....

....man måste kanske inte bestämma sig för något! :=)

material: elefanter från Jofotex som vanligt!

tröjor till bröder


Dessa tröjor sydde jag till två bröder i skåne...samma brorsor som nyss fick ett klädpaket med byxor i. Den gula tröjan med orangea muddar till orangea byxor, och grön tröja till blåa byxor...hoppas mottagaren gillade färgkombinationerna.

Gillar verkligen de gula elefanterna med orange mudd!

pösrumpaJag har ända sedan ettan föddes velat sy något kroppsnära till en liten bebbe...men det blev aldrig med ettan och inte med tvåan heller för min lilla mamma hade sparat så mycket småkläder från 70-talet.

Problem nummer ett var väl att de där 70tals kroppsstrumporna var i rundstickad finribb....och var får man tag i det liksom?
problem nummer två; tid!! ;=)
Viljan att skapa en kroppsstrumpa utan knappar i grenen och annat jox har funnits hela tiden...tillslut fick jag lite fart och tillverkade denna i strlk ca 74-80.

Denna lilla pösrumpa som jag kallar den för, med rörelsemån för blöjrumpa i farten, gillar jag och sambon skarpt, det kommer bli fler och jag kommer nog försöka göra i mindre storlekar oxå, 50-56 och 62-68....det är ju alltid svårt att vara exakt när man fipplar med mönster själv, men det är intenssionen i alla fall!

Resultat: nöjd med modellen men inte med velouren och bandkantningen...velouren ville krypa ur min bandkantningsmojäng så jag skall nog testa i interlock.