onsdag 7 oktober 2009

bilar, bussar, motorcyklar


var på ikea i helgen..jag vet ingen höjdare med barn men vad skall man ta sig till när man måste dit och inte har barnvakt inom synhåll!?
Barnen sprang i alla fall inte bort! Och när vi åt fick de se massor av poliser....rånförsök på kungens kurva av en värdetransport...

Hittade detta roliga tyg, precis vad jag letat efter, marimekko har ett fint med fordon på men det är ju marimekkopris på det!! Detta var ikea pris! Finns både som lite mindre fordon, samma tryck, och detta med stora fordon på påslakan! Tänkte man kan sprätta upp och ha som gardin, gillar inte småplottriga mönster på gardiner.

långtidsprojekt


Blev äntligen klar med mitt långtidsprojekt!! Denna filt har tagit hela 3 år att sy om jag inte mins fel! Skulle först sy en bebisfilt i fleece med busungar runt kanten....köpte busungarna....sedan hittade jag den klarblåa fleecen, precis min blå färg....sedan tog det ett tag, inspirationen tröt, det var var på den tiden jag inte hade symaskinen uppe hela tiden!

Storbus föddes, det blev varmt och sommar och då behövs ju ingen fleecefilt....det blev höst och vinter...sommar nummer två efter att lillbus var född var det oxå värmebölja men då sydde jag ihop en stor bit blå fleece med en ljusblåfleecefilt, 130x60 eller vad det nu är på "spjälsängspåslakan". ....sommaren gick och ena kanten fick en remsa med busungar....hösten kom och då fick den andra kortsidan busungarna på sig....sedan låg filten så tills i sommar då en långsida blev kantad och ikväll fick sista sidan en kant!!
zick-zackade runt överallt för att inte de invikta små kanterna skall flärpa upp sig.

Nu i efterhand skulle jag kanske ha kantat långsidorna först och sedan kortsidorna men det spelar inte så stor roll, nu är filten så här! Tycker mycket om kombon med de blåa färgerna och busungarna! Storbus som är medveten om färger och tyger och mönster gillar den och det räcker för mig!!

...priset var kanske inte det billigaste jag sytt, busungar kostar en del, och fleecen var delvis billig och delvis dyr!