onsdag 7 oktober 2009

långtidsprojekt


Blev äntligen klar med mitt långtidsprojekt!! Denna filt har tagit hela 3 år att sy om jag inte mins fel! Skulle först sy en bebisfilt i fleece med busungar runt kanten....köpte busungarna....sedan hittade jag den klarblåa fleecen, precis min blå färg....sedan tog det ett tag, inspirationen tröt, det var var på den tiden jag inte hade symaskinen uppe hela tiden!

Storbus föddes, det blev varmt och sommar och då behövs ju ingen fleecefilt....det blev höst och vinter...sommar nummer två efter att lillbus var född var det oxå värmebölja men då sydde jag ihop en stor bit blå fleece med en ljusblåfleecefilt, 130x60 eller vad det nu är på "spjälsängspåslakan". ....sommaren gick och ena kanten fick en remsa med busungar....hösten kom och då fick den andra kortsidan busungarna på sig....sedan låg filten så tills i sommar då en långsida blev kantad och ikväll fick sista sidan en kant!!
zick-zackade runt överallt för att inte de invikta små kanterna skall flärpa upp sig.

Nu i efterhand skulle jag kanske ha kantat långsidorna först och sedan kortsidorna men det spelar inte så stor roll, nu är filten så här! Tycker mycket om kombon med de blåa färgerna och busungarna! Storbus som är medveten om färger och tyger och mönster gillar den och det räcker för mig!!

...priset var kanske inte det billigaste jag sytt, busungar kostar en del, och fleecen var delvis billig och delvis dyr!

4 kommentarer:

alvinea sa...

Det här påminner mig om jag också har några meter busungar liggande... Inköpt för flera år sedan. Kan det vara nåt som smittar, tro?

KlaramedK sa...

Oj några meter!! Det är nog där problemet ligger, dyrt tyg och man vågar inte klippa i det för tänk om det blir fel!! ;=)

känns ganska skönt att göra upp med sina gamla syprojekt!

Mysebo sa...

Fint blev resultatet!

KlaramedK sa...

Tack så mycket!!

det är nästan så att jag vill sy en till!!