måndag 17 augusti 2009

polarn


det första jag sydde av polarn o pyret tyget var en filt som var 90x90 med en liten hank.....antingen en filt eller en nödhandduk eftersom busfröna är tokiga i vatten och man vet aldrig när de börjar slita av sig kläderna!!

filten är vändsydd, lite knepigt med det ganska stretchiga polarntyget, men resultatet funkar i alla fall....skall sy en stickning runt om någon gång när jag får tid....

polarn

Hittade en massa polarn o pyret trikå i våras på Ohlssons....bara helt uuunderbart tyckte jag och köpte några meter...före semestern blev det ytterligare några meter....

Här är lite förädlat tyg:
Två likadana mys/pyjamasset blev det, ett lite mindre och ett lite större....båda med mycket växamån, tröjan i raglanmodell för att kunna ha den länge och för att den inte skall se jättestor ut med en axelsöm vid armbågen!!

Mönster: ottobre, modifierat....tyget är lite finribbat så det töjer sig en del, därför valde jag strlk 80 på bredden till storbus och sedan strlk 92 på längden...la nog säkert till någon cm dessutom....(tröjan är på bilden bara tråcklad i nederkant..skall lägga upp, men var tvungen att blogga om den nu!)
Byxorna är egenmodifierat efter ett 70-tals mönster...mycket pös!

Material: mudd från SOS och tyg från ohlssons stuvar

Resultat: ungarna verkar gilla kläderna, speciellt storbus som kan prata! ...måste försöka fånga dem på bild med kläderna på....

stretchfrotté


Före sommaren kom jag på att Hjääääälp nu är nästan alla muddbyxor för små...eller hade lillbus fått dem....så det var dags för några nya till storbus. Det blev dessa i stretchfrotte´med muddar i stretchfrotte´för jag ville ha det där luddiga musiga intrycket. Midjemudden fick ett knapphålsband och en knapp för att kunna justera tjockleken bättre.

Väldigt mycket pös blev det för storbus men de är mysiga och kommer passa lääääänge!

mönster; modifierat ottobre, tror längden är minst 2 storlekar större och muddarna minst dubblet så långa för att få plats med allt pös!

bloggtorka

redan mitten av augusti, sommaren gick fort....
ligger lite efter med uppdateringarna här, så jag försöker komma ikapp migsjälv nu! Sista veckan

suck, sista veckan jag är heltidsmammaledig med lillbus, nästa vecka skall han börja på dagis och livet blir kanske lite mer normalt igen...vad nu normalt är?!