onsdag 10 september 2008

testklänning 2


Denna lilla klänning sydde jag för ett tag sedan då jag fick sådan lust att testa sy någon liten klänning. Jag har bara inte hunnit blogga om den förrän nu. En anledning till varför jag sydde denna var att jag ville testa bandkantaren med 2x2mudd.
Den är i och för sig inte helt klar, har inte bestämt mig för vanliga knappar och vilka i så fall eller om jag skall ha tryckknappar. skulle gärna vilja ha matchande orangea knappar av något slag i alla fall så kanske faller idén om tryckknaoppar för det finns ju inga vad jag vet som har rostorangea kappor.
Mönstret är ett hängslebyxmönster från början som jag anpassat till hängsleklänning.
Material: brun velour och interlocktrikå med bruna ugglor från Jofotex och orange 2x2ribb från e-slöjd för några år sedan.
Mönster: delvis eget!
Maskinval: overlocken till det mesta.
Tillbehör: bandkantaren frö 40mm remsor. använde 2x2ribbad mudd och kedjesöm, (söm nr 04) för att få dit den. Måste säga att jag är förvånad över hur lätt det var att bandkanta med 2x2ribb, jag upplever att det var lättare än med vanlig muddväv men jag har inte bandkantat så speciellt mycket för att kunna konstatera att det ligger till på ett eller annat sätt än!
Resultat: tycker den blev väldigt söt, fräck och 70! (så skulle man bara ha en liten tös att sätta den på oxå...) jag kallar storleken för 86-92, nu verkar den vara lite halvlång (testade på min Alfred) men smaken är som baken, skall den var helt 70 skulle den kanske varit 10cm kortare!
Bandkantningen går ju sååå mycket snabbare än att sätta dit på vanligt sätt utan bandkantare! verkligen skönt att slippa allt nålande!