lördag 26 februari 2011

Draksparkbyxor


Tvillingoutfit, grönt till 2:an och cerisrosa till 1:an!


Till "tvilling 2" en till med "pip"...

...till "tvilling 1", kanske kanske en liten tjej... :=)

Jag är lite efter alla andra, ca en syfestival eller så!! ;=)
Detta tyg handlade jag i höstas i ZNOKs monter, men jag vet inte vad jag tänkte då för jag hade bara 0.5 m av varje färg, vilket känns knasigt lite för ett så färgstarkt och häftigt tryck!

Eftersom det var så lite tyg blev axelbanden lite för korta men jag tror det funkar ändå, Storbus och Lillbus var ju inte större än 3200g när de föddes efter 40+0 resp 40+6 veckor och dagar och jag har svårt att tro att tvillingknoddarna skulle ligga kvar såå länge..räknar med 2-3v förtidigt faktiskt.
Resten av tygerna hoppas jag skall räcka till varsin T-shirt till busbröderna, får bli eftermiddagens projekt att rita mönster i storlek 110...så snabbt det går, nyss var de oxå småknoddar i sparkbyxor!

Material: underbart tyg från ZNOK ...önskar jag hade mer!!
Mönster: mitt eget pösrumpemönster i storlek 50
Bäst just nu: 1) det var nog att jag äntligen fick tummen ur och vågade sy lite kläder igen! Jag gillar dessa pösrumpor så mycket, önskar jag hade en bebis att testa på bara, men det kommer tids nog! Skall sy fler pösrumpor och lite omlottröjor i jersey om jag hinner...
Bäst just nu 2): Att fåglarna kvittrade som om det vore vår ute...men så är ju snön borta sedan länge här i Lund nu!
Sämst just nu 1): att jag köpte för lite av tyget...brukar köpa minst 1-1,5m för att inte få för mycket spill och kunna sy både tröjor och mössor, nu vet jag itne om det räcker till mössor oxå.
Sämst just nu 2): Magen börjar komma riktigt mycket i vägen...har en navelomkrets på 92cm och jag är bara i vecka 23 eller 24....när storbus låg i magen började jag använda mammakläder först i vecka 22-23!!