måndag 7 juni 2010

sommartröjor

Det har blivit lite nytt i sommargarderoben till Storbus när jag varit hemma och tagit hand om min sjukling, sommarförkylning med feber...han pysslade pärlplattor och jag sydde tröjor. Så satt vi och pratade med varandra och kollade in vad den andra pysslade med lite hele tiden "är det tröjor till mig?" frågade han hela tiden.

Eftersom jag syr flera på en gång så tar det ju lite tid, i fredagskväll tyckte ungen min "gå och sy tröjor nu mamma"!


Det blev en långärmad raglantröja i tunn jerseytrikå, enfärgade ärmar och mönstrad fram och bakstycke i storlek 98.
så blev det en t-tröja med korta ärmar, rosa "farmer" tyg från JNY och turkosa ärmar samt ett slags förlängning i turkost nertill så det ser ut som två tröjor ovanpå varandra.

Storbus låg och feberslurade i soffan i lördags utan tröja och när denna var färdig satte han på sig den och fortsatte sedan sova och hade den resten av lördagen, sov i den och busade i den på lekplatsen på Rosendals trädgårdar i söndags. Han ville inte ta av den så att jag kunde ta en närbild på den, så det får bli efter tvätt!

Ebay helg

Tuff mönster-surfningshelg för mig, så fort jag haft en ledig stund har jag letat och kollat på häftiga, snygga klänningar från förr, jag har fastnat för flera 60-70-talsklänningar och bäst av allt är ju att jag hittat flera i min egen storlek, faktiskt exakt mina mått dessutom, vilket jag inte hittar idag! :=)

..tror dock itne jag hinner få till min sommarklänning före semestern, ...kanske blir det semester med symaskinerna i år igen, jag känner redan att jag kommer ha svårt att inte sy i nästan 2 månader, vad gör man då på kvällarna när barnen sover?? (titta på tv är inte min grej)

Nåja jag skall lägga ut lite bilder på mönstren jag har hittat, här är några det kommer fler när jag har fått dem med posten! Nedan är nog mina favoriter, den första skulle jag vilja göra som en jacka/kappa, men den är en storlek för liten fast jag tänker att man borde kunna förstora den eller ta extra mycket sömnsmån.
De andra klänningarna gillar jag för att de har någon rolig detalj, knappar, stor ficka, snygg halsringning och enkelhet och de verkar vara gjorda för min figur,men det återstår ju att se!