fredag 25 april 2008

mobila djur

Efter eftermiddagens barnkalas så var jag lite för trött för att bestämma mig hur alfreds nya vårjacka skall bli, ...förutom blå manchester på utsidan, så det blev några djur till eventuella mobiler (behöver en till själv i alla fall).


Hundar på översta raden, en svart/vit-randig nalle och två kaniner på undre raden (som info är kaninen ca 17 cm från örtipp till baktass hundarna är något kortare, ca 14 cm

Djuren stoppar jag när jag trätt på dem på elastisk snodd, lite pill men det går nu när jag vet hur jag skall göra och det är lagom pyssligt en söndagkväll.

tyg: kalikå
mönster: kalikå
Resultat: kan man bli annat än nöjd?! ...det svåra är nog att välja vilka 3-4 djur som skall bli ny mobil....så finns det ju fler djur i gömmorna som väntar på att få pryda en barnvagn eller dito!
finns även vit velour med antingen små röda eller små svarta prickar, röd botten med små eller stora svarta prickar, blå botten med små svarta prickar, röd och svartrandigt, oranget och rödrandigt, gammalrosa med röda prickar....tror det var alla färgerna

visst är de fina! ...skulle kunna ha alla figurerna på ett långt långt snöre....kanske kan man göra det och hänga över spjälsängens långsida hahaha... (sambon skakade visst på huvudet när jag yrade om detta!)

beställning: vagnmobil

Har även gjort en vagnsmobil till kund, Nalle-kanin-kanin-nalle som jag hoppas hon skall bli nöjd med. Det har inte varit helt lätt med kommunikationen så jag har chansat lite efter eget huvud hur jag skulle trä upp dem och i vilken ordning...kom fram till att denna blir nog bäst!
(Kaninerna har fått halsdukar med, men de kom på efter fotograferingen)
Tyg: Kalikå, tjock elastisk snodd från....Ohlssons tror jag
mönster: kalikå
Resultat: Att sy djuren går ju ganska snabbt, vissa hade jag färdigsydda och stoppade...fick dock ta ur stoppningen för att kunna pilla in den elastiska tjocka snodden...mycket pillande blev det och nog trodde jag att det inte skulle gå för att snodden var för tjock...därav tömde jag djuren först! Men skam den som ger sig! Det gick tillslut och resultatet blev himla bra. Tycker det är bättre med snodden genom armarna än att de hänger i huvudet, dels för att de kommer upp en bit och dels kan de liksom göra saltomotaler på snodden när man klappar till dem, och det är ju kul! (i alla fall tycker min son det med hans vagnsmobil)

Beställnings byxa


Då var de beställda brallorna med fickor på benen färdiga, de är samma som dessa fast i mindre storlek! Och denna gång gick top covern som smort så stickningarna blev hur snygga som helst!
Tyg: stoff och stil
mönster: ottobre, modifierat för att kunna passa länge, storlek 68 med längd som 74:or och lite mindre muddar nertill för att sitta kvar och ge pös när killen är liten, midjemudden är något bredare för att kunna vika ner snyggt och snörhålen något nerflyttade så att man kan knyta och sedan vika ner mudden.
sömval: sydde ihop med raksöm på vanliga maskinen och stickade ner med top covern (nr 23), sidsömmarna syddes med 4-trådig overlocksöm (nr 18), muddar stickades ner med 2-nålars täcksöm (nr 3). ökade endast trådspänningen på den cerisrosa tråden något.
Resultat: nöjd! Tog dock längre tid än vad jag trodde att de skulle ta att sy, trots att jag sytt två par tidigare...men det var väl för att jag gjorde alla momenten denna gång (rita mönster, rita på tyg, klippa till, SY!)