fredag 25 april 2008

Beställnings byxa


Då var de beställda brallorna med fickor på benen färdiga, de är samma som dessa fast i mindre storlek! Och denna gång gick top covern som smort så stickningarna blev hur snygga som helst!
Tyg: stoff och stil
mönster: ottobre, modifierat för att kunna passa länge, storlek 68 med längd som 74:or och lite mindre muddar nertill för att sitta kvar och ge pös när killen är liten, midjemudden är något bredare för att kunna vika ner snyggt och snörhålen något nerflyttade så att man kan knyta och sedan vika ner mudden.
sömval: sydde ihop med raksöm på vanliga maskinen och stickade ner med top covern (nr 23), sidsömmarna syddes med 4-trådig overlocksöm (nr 18), muddar stickades ner med 2-nålars täcksöm (nr 3). ökade endast trådspänningen på den cerisrosa tråden något.
Resultat: nöjd! Tog dock längre tid än vad jag trodde att de skulle ta att sy, trots att jag sytt två par tidigare...men det var väl för att jag gjorde alla momenten denna gång (rita mönster, rita på tyg, klippa till, SY!)

2 kommentarer:

Jes sa...

Lika fina som de andra! Skönt att topcoversömen funkar :)

KlaramedK sa...

Ja, det blir ju lite repris på bloggen...men det är ju lite kul att blogga om allt man syr så de fick komma med ;=)

Top covern är ju en av anledningarna till varför jag köpte maskinen i alla fall! Himla roliga att sy med och inte alls så svårt och jobbigt att trä 5-10 trådar som jag trodde!