fredag 30 november 2007

skötbädd


Har länge tänkt sy denna men det var först förra

lördagen jag kände ett stort behov. Vi hade varit på bebissim och tog en tur i stan' eftersom det var lördag. Hamnade på en liten trevlig restaurang och där bestämmer sig lilleman för att maxa blöjan!! (ok, tur att det inte skedde i vattnet någon timme tidigare!) vi hade bara en handduk med oss som han fick ligga på på golvet på toa medans jag bytte...DÅ bestämde jag mig!

Hade som sagt mycket egentid i söndagskväll så jag slängde ihop denna skötbädd i vaxduk...den riktigt vaxiga sorten, heter kanske något annat, vävplast?! fodrad med en skumgummidyna. Tryckknappar i hörnen för att fästa en handduk (ikea 30x40 tror jag). Tänkte först ta plastad frotté men det blir ju överflödigt när jag har skötmadrassen under!

julmuddisar


Hade en timme över igårkväll före läggdags så jag passade på att klippa ut och sy dessa julmuddisar. Har varit lite ambivalent till det gråa tyget, men med de röda muddarna blev de verkligen tomtefina! ...vitt på barn är ju inte vitt så länge!! =)

mönster: eget, storlek ca 68-80...med muddar blir de användbara så länge, pösiga i början och lite midre pös i slutet!
Resultat: tog endast 50min att klippa och sy!! Kanonbra!! tyg från sumpan och mudd från mitt förråd! kom även ihåg att ha tyget mothårs, så de blir skimriga!!

trikåtröja


Klippte även ut denna i söndagskväll (någon slocknade redan klockan 18!!) samma mönster som till omlottfleecarna men jag modifierade det till tröja.
Resultat: även denna blev ganska tight och lång...måste vara något knasigt med mönstret!
Annars nöjd med färgval.

fleecetröjor


Nu är de färdiga, klippte ut i söndagskväll och sydde i måndags och kantade med muddväven igår när lilleman sov i hela 2,5h efter både gröt och välling!
Den bruna är i storlek 68 och den blå i strlk 74.
Mönster: Ottobre 6/2007.
Resultat: nöjd med färgkombinationerna men tycker att mönstret var något skumt. Tröjorna blir väldigt långa och tighta. Visst de är i fleece och inte singeltrikå men jag hade dock 1,5cm i sömnsmån och sydde i kanten, men ändå blev de tighta. Fördelen med det kan ju vara att de inte knölar sig under overallen!
drömmer om en overlock, det hade blivit snyggt med effektsömmar på ärmsömmen.....suck