lördag 17 maj 2008

bebisfilt


Nu har jag fått till en bebisfilt till lillan, och ja, jag skriver lillan nu för det måste vara en tjej där inne....(jag vill ju sy i rött, hahaha), kanske gör hon som sin mor, dröjer kvar lite längre där inne, jag var en vecka försenad (bröderna kom för tidigt), dock lite trist att hon nog missar att födas på "17 maj" vi har ju trots allt lite norskt blod i ådrorna!
Material: ugglor från jofotex, fleece från...hmmm hemtex kanske¨
Mönster: drog till med så stor bit som jag hade i fleecetyget, ca 70x85, ville ha den lite mer avlång än vanliga bebisfiltar som är 70x80
maskinval: tråcklade ihop tygen på vanliga med tråckelsömmen, sedan overlockade jag ihop på pfaffen, söm nr 18 (4-trådig, 2-nålars overlocksöm, (40-40-20-30)) valde täta stygn för att få en dekorativ kant (stygntäthet 0,8) i svängarna/hörnen sänkte jag pressarfotstrycket till 2.
Resultat: Helnöjd! den blev precic så fin som jag föreställde mig att den skulle bli. valde ett tag mellan velour och fleecen men det slutade med fleece eftersom jag inte har någon mellanvarm filt/täcke till en barnvagn, gör nog en med velour när jag sparkat igång mina 4D-dataprogram så att jag kan förverkliga min idé med jätteuggla på den enfärgade sidan.
Glad åt: att jag lyckades få ugglorna och kanterna så raka!
mindre glad åt: ...att inte den där kotten kan komma snart....magen spricker snart!!