fredag 8 maj 2009

stork med presenter

För länge länge sedan, ungefär i tidernas begynnelse, fick jag ett kul syuppdrag av en blivande 3 barns mamma.
-att sy kläder, tripp trapp trull, till hennes barn, det skulle vara med ficka på magen, blåa flodhästar och vita muddar.
vattenkoppor i två omgångar, snor och feber mm har dock satt en del käppar i hjulen samt att jag fick vänta en evighet på flodhästarna.

Mamman berättade häromdagen att hon tänkte att lillan skulle ha på sig sin klänning när de åkte hem från bb och att lillan då skulle ha med sig presenter till storebror och storasyster. Jag tyckte det lät så fint så jag fick fart och sydde klart allt när overlocken äntligen kom hem igen häromdagen!

så här blev resultatet
lillans klänning i strlk 56 efter Ottobres prematurmönster...tror det var 2007s vinter nummer.
Egentligen var mönstret för manchester och skulle vara öppen på sidorna men jag gjorde en mini hängsleklänning. Vet inte om den trots löfte om prematur strlk osv ändå inte är lite i största laget...vi får väl se, mamman har värkar typ NU!!


Storebrors tröja, strlk 92/98.

stora syrrans raglan tunika med långa muddar i ärmsluten för att kunna ha länge. strlk 104/110.


Resultat: Tillslut fick jag hem tyget och tillslut hann jag sy kläderna! nu hoppas jag bara att de passar men jag skall i skrivande stund sy några idéer jag fick när jag satt och gormade över knapphål och knappar på lillans lilla klänning, en knapp blir ju enorm på en pytteklänning!!
Egentligen är det nog mest lillans klänning som jag är osäker på, hade tyvärr inte vita knappar, bara svarta, gula och röda...så det blev svarta.