tisdag 12 maj 2009

Skötväska

Nu när jag betat av kläder till syskon, har jag även sytt klart två bärbar skötväskor. Äntligen!! ...de är dock inte helt färdiga för jag hade inte tillräckligt med polyeterskumdyna till själva skötbädden.

Resultat: denna skötväska i mörkblått äppeltyg (akrylatväv) har liksom denna en limegrön insida. Inget spektakulärt inträffade när jag sydde, underbart att kunna gasa iväg på overlocken när man syr ihop foder och ytteryget! :=)
----------------------------------------------------------------------------
Skötväska nummer två blev ett opövat kort, i ikeas vaxiga akrylatväv samt blå insida. När jag väl kom på att det blåa tyget blir pricken över i:t tillsammans med det grön/vita tyget så flöt det på...förutom att vissa avbrott för service på maskinerna!




Resultat grön väska: Den gröna var lite knepig att sy i, akrylatväven från ikea är mer vaxad än vad äppeltyget så jag fick trixa lite med pressafötterna för att få till det. trots pressarfot för vaxduk tyckte jag att tyget gärna ville fastna i foten. I övrigt är jag väldigt nöjd med färgkombinationen med det riktigt kornblå fodertyget. Matchade även med kornblå resårsnodd till fätannordningen.