lördag 23 augusti 2008

bandkantningstips?


Hej bloggvänner och övriga!
jag har en fråga om bandkantning till en klänning i stretchtyg (velour och trikå). Har spanat på gamla barnkläder (i elefanttyget) och där kantas trikån med 2x2ribb, verkar vara helt uttöjd men det funkar ändå. Har någon testat?

-kan man använda trikåkantband ananrs, eller rekommenderar ni att jag klipper remsor i vanlig muddväv (1x1ribb)??
-Någon som vet var man kan köpa vit 2x2 ribb...behöver den typ ASAP!?

jag hade tänkt( om det kan funka i svängarna) testa min bandkantningsmojänd för 40mm remsor till overlocken men det är ju alltid trevligt med lite experttips före jag skrider till verket!! hatr ingen aning om den funkar till töjbart tyg heller!

Skoj är det i alla fall att sy en liten klänning!

fleecehoodie


Fick en beställning på en luvtröja med runda fickor av en vän. Det skulle vara färg och röda elefanter! Så här blev resultatet!

Material: Klarblå fleece från mitt fleeceförråd...och dessförinnan Ohlssons tyger, elefanttyg från jofotex och muddväv från depåerna!
Mönster: Ottobre med modifieringar...92 i bredden och 98 i längden, ökade på midjemudden med 1cm och kortade den med 4 på längden. Gjorde även ficköppningarna lite större så att man ser mer av elefanterna! Justerade även fickfodret så att man kan se en elefant i varje ficka!
Maskinval: D1an till tråckling och sy fast muddväv (egentligen singeljersy) runt hålen eftersom det är lite snävt att svänga med overlocken så det blev hederlig tvillingnål...som självklart gick sönder när jag skulle fästa och det var lite tjockt med tyg.
Overlocken använde jag till resten av sömmarna. var lite knivigt att sy fast luvan i framkanten, vet inte hur många lager tyg det blev i mitten (4 lager fleece, 2 lager elefanter, 6 lager singeljersy) så där klippte jag faktiskt med saxen före jag sydde för det finns ju trots allt gränser för hur mycket tyg som kniven orkar skära sig igenom!
...återigen var jag kass på att skriva upp inställningarna! Top covern funkade i alla fall bra så det blev tjusiga dekorsömmar, tror jag fick två små hoppstygn, ett på axeln och en på fickan i början, men de gick att rädda genom att ta vanlig synål och fästa för hand eftersom öglan var hel.
Resultat: Helnöjd! ...blir kanske en till min Alfred oxå!!