onsdag 21 april 2010

syskontröjor i reprisFör ett tag sedan sydde jag syskontröjor i flodhästinterlock, nu blev det en favorit i repris fast i omvända färger...den större i senapsgult och den mindre i orangeröd.

Mönster: modifierat ottobremönster, och förstorat eftersom det slutar på strlk 92 och dessa är i 98 och 104.....mätte helt enkelt skillnaderna mellan varje storlek och rita på samma sätt ett större mönster. Är dock inte helt säkert på att man faktiskt kan göra så men jag tycker att den mindre tröjan satt bra på storbus så jag hoppas att även den större tröjan passar en lång smal tjej.
material: flodhästar från jofotex, mudd från stoff och stil
resultat: tycker att det blev bra och jag ser fram emot feedback på passformen så att jag vet om mönstret funkar även för en strlk 104.

fler tröjor i förråden

(ursäkta det ostrukna tillståndet! de har legat ihopvikta ett bra tag!)


Hittade mer obloggat material i min UFO låda....dessa testsydde jag i höstas, storleken var enorm så jag la undan dem i väntan på större kottar och sydde efter ett beprövat mönster istället! Så kan det gå när man skall testa ny modell...de skulle nog vara 92 på den med grön mudd och 98 för den med orange mudd men jag tror att de är minst två storlekar större!!


Denna är i alla fall i storlek 92/98, något smalare och passade något bättre....och den blev liggande för att den var en dublett, nu blir det snart dags att använda den!
så kan busfröna ha lika dana tröjor!

elefanttröja


Har rotat lite i mina syprojekt och insett att det finns en del obloggat material....det är kanske lite sent att blogga om denna nu, säkert ett år senare så jag kommer inte ihåg så många sydetaljer, men av allt att dömma verkar det mesta ha funkat....det var bara lappen i nacken som saknades, tack och lov hade jag nålat fast en storleksetikett annars hade jag nog varit vilsen!t