onsdag 21 april 2010

syskontröjor i reprisFör ett tag sedan sydde jag syskontröjor i flodhästinterlock, nu blev det en favorit i repris fast i omvända färger...den större i senapsgult och den mindre i orangeröd.

Mönster: modifierat ottobremönster, och förstorat eftersom det slutar på strlk 92 och dessa är i 98 och 104.....mätte helt enkelt skillnaderna mellan varje storlek och rita på samma sätt ett större mönster. Är dock inte helt säkert på att man faktiskt kan göra så men jag tycker att den mindre tröjan satt bra på storbus så jag hoppas att även den större tröjan passar en lång smal tjej.
material: flodhästar från jofotex, mudd från stoff och stil
resultat: tycker att det blev bra och jag ser fram emot feedback på passformen så att jag vet om mönstret funkar även för en strlk 104.

4 kommentarer:

Hello sa...

Så brukar jag göra. Nån storlek eller två brukar inte vara något problem. Fina tröjor!

Jo sa...

Det funkar alldeles utmärkt att göra så om man bara ska trixa till någon eller några storlekar, men man ska se upp med de bitar som "inte ändras" mellan de olika storlekarna. Det går bara att göra så till en viss gräns, sen ändras proportionerna. Det är nog inga problem att göra så med en vanlig barntröja, men ska du ändra andra mönster, så rekommenderar jag boken om mönsterkonstruktion av Öberg/Ersman. Sen kan du ändra och trixa utan problem! :)
Det ser dock ut som om du klarar dig rätt bra utan böcker ;)

KlaramedK sa...

Tack för tipsen! Det här mönstret ändrade sig några mm runt hela faktiskt så därför vågade jag förstora.

Det är ju rätt kul att rita mönster så det kan bli dags att skaffa mönsterkonstruktisonsbibeln!

Nillan sa...

ASSNYGGA! (ursäkta uttrycket, *fniss*)

Såg tröjorna förra gången men kommenterade inte då, gör det nu i stället! De blev verkligen proffsiga (kollade på dem på stor bild) och väcker ha-begär!

Grattis till lyckat resultat