tisdag 4 november 2008

halloween

Fick i uppdrag av en mamma på dagis att sy en Halloweenklänning till hennes dotter. Prinsessigt, rosa och lila var ingångsvärdena ungefär! Var en tur på SoS när jag var nere i skåne på släktträff och köpte lite krossad velour att sy utklädningskläder i, effektfullt och inte svindyrt! SoSs mönster på princessklänning var slut i den storlek jag skulle ha så jag kollade i några gamla ottobretidgninar och hittade en klänning med volanger och rysch mm så det fick bli den!


Det var premiär för mig att sy i krossad velour, inte alls så sammarbetsvilligt som vanlig velour, sliddrigt och lite statiskt ibland, men det gick vägen trots allt! Halsringningen fick jag göra om för den första gick helt enkelt inte över huvudet! pinsamt, men jag löste det genom att sätta fast 3 knappar på axeln och kanta halsringningen med en remsa av den lila krossade velouren och det funkade jättebra. Lite svårt var det dock att få in det rosa slidriga tyget mellan det lila i bandkantaren men med lite trix och fix så gick det.

En annan kul grej jag fick chans att testa var att avsluta alla volangkanter och andra kanter på klänningen med en dekorativ smal kastsöm (söm nr 16?) där det enda jag ändrade var diffmatningen till 0,5 så att tyget fick en "sallads kant". Verkligen kul och det kommer nog bli fler sådana kantavslutningar på kläder framöver, i alla fall på flickkläderna!