torsdag 5 augusti 2010

sommarfynd


Igår smet jag iväg till tygaffären som aldrig är öppen, barnen åkte med pappa till byggaffärer så jag hade lite tid för mig själv. var egentligen på jakt efter markisväv till solstol, men detta coola originaltyg från 60- eller 70-talet var ju bara sååå bra! kraftigt bomullstyg, rullgardinstyg eller dito. skall bli en strandväska av spillet tror jag!


En mulen dag var jag, busungarna och mormor på stan och i fönstret till tygaffären som aldrig är öppen låg något blått och stormönstrat...
Det var för en gångs skull öppet och jag gick in och fyndade detta finfina blåa tyg att ha som gardin under sovloftet där barnen sover. Jag gillar stora mönster på gardiner så detta var perfekt! ...en annan köpte resten av tyget igår, så nu har jag några meter till som jag skall sy av och resten säljer jag nog på säljbloggen.


hittade även en mjuk och skön finribbad trikå som skall bli tröja till killarna, kanske får även deras pappa en tröja om jag bara kan hitta ett raglanmönster för män, har botaniserat på biblan bland burda och allt om sömnad men enkla tröjor verkar lysa med sin frånvaro.