tisdag 29 april 2008

retroelefanter

gammal omlottröja från FIX, 33 år gammal....ikväll nerpackad i bb-väskan för att snart värma ännu en kotte....och snart kommer detta tyg att återuppstå!!

Pratade lite med Johnny på Jofotex idag...blev ett ganska långt trevligt samtal om tyger, barnkläder och lite industrihistoria om gamla FIX. Mailade en bild för ett tag sedan på ett gammalt barnplagg som jag+mina två syskon haft ( nu senast min son....och snart hans nya syskon!!) för att höra om det är något de skulle kunna tänka sig trycka upp igen. Bingo bingo!! Det var redan på G!

Jag är helt såld på dessa elefanter och är verkligen såå glad att lilla mamma sparat så mycket bebiskläder som hon har (ovanligt för henne annars!). Det är med stor glädje som jag fått reda på att de med största sannolikhet nu kommer att tryckas på nytt!!! Färgställningarna verkar bli samma som när det begav sig: brunt, grönt och gult med vita elefanter! Jag längtar verkligen redan till semestern när de visst skall vara färdiga! KUL KUL KUL!! (...måste nog spara ihop redan nu så att det bara blir till att KÖÖÖÖPAAA sen'!!)
*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*
Satt faktiskt i helgen och skulle sy lite småtting kläder i storlek 50 till lill*n men efter att ha ritat upp en massa olika mönster så jämförde jag med denna omlottröja (strlk 50) och det var ju bara att konstatera att Ottobres 50 mer var som 62!! ...så det var ju bara till att lägga ner det projektet "nya bb-kläder till lill*n"
Nu undrar ju jag vad som hänt med alla gamla mönster till dessa underbara barnkläder som FIX tillverkade (sparkhängslebyxor, omlottröjor, underbyxor/kortbyxor, t-tröjor, mössor/hjälmar....mm...mm) för de passade nog bäst av alla kläder som Alfred hade som liten, trots 33 år på nacken!!
TIPS till släkt och vänner mm: bra födelsedagspresent ;=) bidrag till Jofotexbesök!!

vagns mobiler

Lika bra att smida medans järnet är varmt! Har suttit och knåpat med lite vagnsmobiler de senaste kvällarna då tröttheten varit för stor för att klippa tyg och sy/läsa instuktioner

Mobilen ovan (hund, kanin hund) är trädd på tjock elastisk snodd (en hel del pill men det går!) och har fått för gårdagen nyinköpta "fastsättningstrianglar" så att man kan fästa på alla möjliga saker ....spjälsäng, sufletter, vaggor....
Eftersom den tjocka snodden är ganska elastisk så ser det lite trångt ut på tråden men man kan lätt få på en till filur om man vill!

Denna mobil (kanin, grodyngel med bjällra och randig hund) är trädd på tunnare elastisk snodd vilket är lite enklare att göra än tjock snodd. Eftersom nya vagnen har en nimmare suflett än vår hederliga emmaljunga funkar det med hängleklämmor som fastsättningsmojänger. Dessa är i form av stora röda knappar.