lördag 21 mars 2009

det som inte fick hända...

Det är mörker här just nu....nej, inte strömavbrott utan symaskinsavbrott kan man säga. Jag hade en underbar lördag nyss, storbus och lillbus var på vift med pappa. Mellan 1030-1730 (minus 2 städ/disk/matlagningstimmar) gick maskinerna varma. Det var hur kul som helst!!

När jag nu i veckan bara skulle sy nya pyjamasbyxor till busungarna så hände det som a b s o l u t bara inte får hända när man syr på overlocken. Någonstans i tyget måste det ha fastnat en knappnål, på längden eller dito, för det small till två gånger.
-NEEEJ NEJ NEJ!!! ......SVORDOM SVORDOM SVORDOM
Irritationen vet inga gränser! jag har aldrig kvar nålar när jag overlockar, tråcklar alltid ihop allt som skall skäras i overlocken just för att inte detta skall hända.

När jag så inspekterade knivarna kunde jag konstatera att underkniven blivit skadad, jag testade för säkerhets skull att byta överkniven men det blev inge bra. Det var bara att ringa verkstadsgubbarna och fråga om tid och pris osv osv...

Ett litet ljus i tunneln är att gubbarna kommer ihåg mig!! Jag och kanske mest sambon diskuterade overlocker förra året, huskylock vs. pfaff bla. Deras åsikter kom vi fram till väger tyngre än alla återförsäljares färgade meningar om olika märken. Nåja, bara han hade knivar så skulle det inte behöva ta längre tid än nödvändigt!! ;=)
....lika bra att göra en service på D1an när jag ändå är utan min ena "höger arm"!