onsdag 13 maj 2009

pös igen

En till pösrumpa i blåa flodhästar har sett dagens ljus! Egentligen gjorde den det i fredags men jag var knaplös tills jag hittade mina sista 4a svarta knappar. Nu har i alla fall detta lilla set med pösrumpa och liten mössa flyttat hem till en av mina äldsta vänner som fick en liten den 4e april. Jag hoppas att han inte växt i raketfart den första veckan i livet, sparkbyxorna är ju bara i storlek 50/56!

Mössan är i samma storlek som mina kottar haft den första tiden så jag hoppas att den passar men jag fick varken skostorlek eller huvudomkretsen, hahaha....visst känns det lite rasbiologiskt att hålla på att mäta huvudets omkrets! Jag vet ju varför man gör det men jag tycker ändå man får en liten vibb från förr.

Detaljbild på knäppningsannordningen som jag syr på 70-talsvis, bloggade om det i höstas här

Material: det mesta från Jofotex, knappar från Stoff & Stil
Mönster: Eget
resultat: det är verkligen kul att sy pyttelitet och det är kul att glädja nyblivna mammor med lite unika kläder (hoppas jag i alla fall!). Jag gillar min pösrumpa väldigt mycket, synd bara att jag inte har en liten att stoppa i ...men lillbus har fått större pösrumpor som kompensation för att han inte fick det för ett år sedan!