fredag 2 juli 2010

sommarkläder
Igår var jag lite irriterad så jag sydde så det sprutade om öronen, sommarkläder till barnen i mönster som jag vet passar!! totalt blev det 9 eller om det var 11 plagg, högen är stor med trådar som skall fästas, men det går ju ganska fort, sedan är det storlekslapp och tvättråd som saknas i de flesta kläderna, men det hindrar ju inte att jag förevigar dem!!

Killarna har sett hur mycket tröjor och tunikor jag sytt till flickor den senaste tiden och de har förklarat att "mamma ska sy blommig tröja till mig", så det var bara till att göra som de små liven ville!! Passade på att klippa ut lite sommarbyxor utan mudd nertill på samma gång och kläderna gick hem, idag har de tröjorna till dagis, sista dagen före sommaruppehållet!! Lillbus ville ha sina blommiga byxor oxå, men så totalt sandig som han brukar vara så fick de faktiskt vara hemma!

Mönster: Lilbus raglantröja är från senaste ottobre, strlk 92 och förlängd med 4cm (om jag inte mins fel) Storbus tröja är ottobre från 2004 tror jag, i strlk 98. Byxorna har jag gjort utifrån ett muddbyxmönster för 6månaders barn från Gynter, sy till barnen. Midjemudden blev ca 42x15 för storbus och 42x12 till lillbus.
Material: prästkragstyg från Ohlssons, ...ett gammalt Polarn och pyret tyg, mudd från SoS
Resultat: är helnöjd och killarna med!! Tycker dock att muddar från stoff och stil har ganska olika elasticitet, denna gula var tunnare än tex marinblå så vi får väl se hur den fixar tvätt och sommarlov!